Loopbaantesten

Tijdens de trajecten reiken we je verschillende aanvullende testen aan. Sommigen hiervan zitten in het traject, anderen zijn (naar eigen keuze) aanvullend. Samen met je loopbaanbegeleider kijk je welke testen aansluiten bij jouw vragen. Je vult ze online in en krijgt per mail een rapportage. De uitkomsten nemen we mee in jouw proces.

Testen

We kunnen kiezen uit een groot scala aan testen. Hieronder noemen we de meest gangbare:

  • Competentietest: Een betrouwbare test die snel inzicht geeft in je sterkste competenties.
  • Beroepskeuzetest: Een brede test die je persoonlijkheid in kaart brengt en koppelt aan beroepen.
  • Werkwaardentest: Een test die snel en betrouwbaar je belangrijkste werkwaarden inzichtelijk maakt.
  • Managementtest: Deze test maakt je managementstijl duidelijk. En zet het af tegen de stijl van andere Nederlandse managers op een schaal voor managementkenmerken.
  • Werkstijltest: Een test die aan de hand van de Big Five een kernachtig profiel van je persoonlijkheid oplevert en een daarbij passende werkstijl en werkomgevingen.
  • Kerntyperingstest: Een test die jou sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen (SWOT) in kaart brengt in een kernachtig profiel.

Loopbaanscan

De loopbaanscan is een uitgebreide online test, van ongeveer 75 minuten, die je drijfveren, interesses, persoonlijkheid en competenties concreet in beeld brengt. Het mooie is dat de test ook een koppeling maakt met beroepen en opleidingen. De uitkomsten ontvang je in een uitgebreide rapportage. De scan is goed in te zetten als bevestiging van wat je zelf al denkt, òf het kan je op nieuwe ideeën brengen. Een mooie aanvulling op een loopbaancheck of loopbaantraject.

Talent-analyse

De talent-analyse is een onderzoek van een hele dag. Het brengt jouw basis (‘aard en aanleg’) in beeld en vertaalt die naar talenten. De test gaat ervan uit dat al je persoonlijke eigenschappen een functionele meerwaarde hebben, wanneer je ze op de juiste plaats en tijd inzet. De analyse bestaat uit persoonlijkheidsvragenlijsten, niveaubepaling en een interview waarin je talentenprofiel besproken wordt. Onze samenwerkingspartner Assessment Collectief in Zwolle voert deze analyse uit. Je ontvangt na afloop een volledige rapportage, met adviezen en ontwikkelkansen. Een adviseur van het Assessment Collectief komt vervolgens de rapportage bespreken samen met jou en je loopbaanadviseur. We kijken dan met elkaar hoe we de uitkomsten zo goed mogelijk kunnen inzetten in het verdere traject.

Kosten

  • De testen zijn veelal online en wanneer relevant gratis in te zetten tijdens je traject.
  • De loopbaanscan is altijd aanvullend en kost € 250 exclusief BTW.
  • De talent-analyse bestaande uit het onderzoek (één hele dag), de uitgebreide rapportage en het gezamenlijke terugkoppelingsgesprek kost € 1.650 exclusief BTW. 


Contact
Wil je meer weten? Stel je vraag via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of zoek contact met een loopbaancoach in jouw regio.
Vraag vrijblijvend informatie aan:

 
 
 
 
 
 

 

 
 

Anderen over ons