Marco's switch naar de zorg

“Door de oefeningen en de gesprekken kreeg ik steeds meer helder welke kant ik op wilde”.

Van Dam begeleidt professionals. Werkende, gedreven en bevlogen mensen. Marco is een van die professionals. Marco: “Na 12 jaar bij dezelfde werkgever kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik niet meer voldoende werd uitgedaagd en te weinig voldoening kreeg uit mijn werk. Tijd voor wat nieuws… Maar wat? Voor welke baan wil ik gaan? En waar haal ik meer voldoening uit?”

Hulp op het juiste moment

Marco: “Mijn vriendin wees mij op een LinkedIn-update van Van Dam Loopbaanbegeleiding. Deze sprak mij aan en kwam op het juiste moment. Er volgde een kennismakingsgesprek met Tjeerd. Ik kreeg een goed gevoel van de persoonlijke benadering en hun manier van werken. Aan de slag dus!”

Twijfel

Marco: “Op een systematische wijze en met regelmatig persoonlijk contact werd ik aan het werk gezet: waar ben ik goed in en waarin minder goed? Wat vind ik leuk om te doen en wat minder leuk? Met een werkmap als leidraad kon ik mijn eigen tempo bepalen. Door de oefeningen en de gesprekken kreeg ik steeds meer helder welke kant ik op wilde. Tegen het einde van het traject twijfelde ik nog of ik als zelfstandige aan de slag zou gaan of toch in loondienst. Tjeerd was goed bereikbaar en ik kon dit twijfelpunt met hem bespreken. Hij keek met mij terug op mijn bevindingen eerder in het traject. Ik hoefde dus niet te twijfelen!”

“Op een systematische wijze en met regelmatig persoonlijk contact werd ik aan het werk gezet”.

Een prachtbaan in de zorg

Marco: “Ik kwam er achter dat het een proces is om tot een goed beeld te komen van wat je nu precies wilt en wat je belangrijk vindt. Handvatten zijn dan nodig om structuur te geven aan dat proces. Van Dam Loopbaanbegeleiding heeft mij hierin perfect geholpen. De uitkomst van mijn loopbaantraject was dat ik graag bij een maatschappelijk betrokken organisatie wil werken, waarin persoonlijke relaties belangrijk zijn en ik de organisatie (mede) kan sturen met behulp van cijfers. Dit heeft mij gebracht van een baan bij een commerciële instelling naar een prachtige baan in de zorg.”

“In zo’n zoektocht heb je handvatten nodig om structuur te geven aan het proces. Van Dam Loopbaanbegeleiding heeft mij hierin perfect geholpen.”

Meer weten?

Marco heeft in het loopbaantraject ontdekt waar hij goed in is en wat hij leuk vindt om te doen. Hij heeft handvatten gekregen om structuur te geven aan zijn proces. Hierdoor kon hij bewust keuzes maken voor een nieuwe baan. Wil je iets nieuws of iets anders maar weet je niet wat? Ontdek of een loopbaantraject iets voor jou is. Lees hier meer.

Benieuwd naar meer en andere verhalen? Lees ze hieronder.

Anderen over ons