Coaching voor Denise

“Ik herken nu de signalen die mijn lichaam geeft als ik op mijn ‘oude manier’ aan het werk ben.”

Van Dam begeleidt professionals. Werkende, gedreven en bevlogen mensen. Denise is een van die professionals. Denise: “Ik vind mijn werk als juridisch medewerker ontzettend leuk en doe het met veel plezier, maar het ging toch ten koste van mijzelf. Ik nam te veel hooi op mijn vork.”

Hoofdpijn en slapeloosheid

Denise: “Ik merkte dat ik mijn werkzaamheden moeilijk kon kaderen. Ik was ook in mijn vrije tijd veel bezig met mijn werk en kreeg last van hoofdpijn en slapeloosheid. Via mijn manager kwam ik terecht bij Janine van Van Dam Loopbaanbegeleiding. Samen met haar heb ik in een aantal sessies gekeken naar mijn valkuilen en ontwikkelpunten.”

“Ik ontdekte van welke werkzaamheden ik veel energie kreeg en welke taken juist energievreters waren.”

Meer grip op mijn werk

Denise: “Ik was op zoek naar handvatten om meer grip op mijn werk te krijgen. Door de coaching ben ik mij bewust geworden van mijn persoonlijkheid, mijn manier van werken en communiceren. Janine stelde mij vragen die me aan het denken hebben gezet. Hierdoor ontdekte ik mijn valkuilen. Ook kreeg ik opdrachten mee die mij inzicht gaven in wat ik belangrijk vind en wat ik zelf in mijn werk en leven wil. Hierdoor ben me ik me bewust geworden waar ik over mijn grenzen ging en hoe ik daar anders mee om kan gaan. Met behulp van competentiekaarten die Janine aanreikte ontdekte ik van welke werkzaamheden ik veel energie kreeg en welke taken juist energievreters waren.”

Signalen herkennen

Denise: “Samen met Janine reflecteerde ik op mezelf. Ik herken nu de signalen die mijn lichaam aangeeft als ik mijn ‘oude manier’ aan het werk ben. Hierdoor weet ik dat ik moet ingrijpen en kan ik mezelf bijsturen. De coaching heeft me geholpen om erachter te komen wat ik nodig heb in mijn werkzaamheden, wat ik belangrijk vind en op welke manier ik goed voor mezelf kan blijven zorgen.”

“Ik had niet verwacht dat ik met een paar sessies al zoveel resultaat zou behalen.”

Stress-gerelateerde klachten verdwenen

Denise: “Ik voel me nu weer goed en energiek. Ik kan mijn werk beter kaderen en prioriteiten stellen. De stress-gerelateerde klachten zijn verdwenen. Mede door het traject zie ik mijn promotie tot projectleider nu met veel energie en zekerheid tegemoet. Ik had niet verwacht dat ik met een paar sessies al zoveel resultaat zou behalen.”

Meer weten?

Denise werd zich tijdens de gesprekken en de door de ingezette tools meer en duidelijker bewust van haar eigen functioneren. Ze kon haar eigen manier van werken bijsturen zodat het werk weer behapbaar werd en ze geen last meer heeft van stress. Benieuwd of een coachingstraject iets voor jou is? Lees dan hier meer.

Benieuwd naar meer en andere verhalen? Lees ze hieronder. 

Anderen over ons