Loopbaantraject van Hennie

“Ik kwam tot de ontdekking dat mijn kwaliteiten ook toepasbaar zijn in andere beroepen.”

Van Dam begeleidt professionals. Werkende, gedreven en bevlogen mensen. Hennie is een van die professionals. Hennie: “Na 12 jaar lesgeven in het hoger beroepsonderwijs kwam ik op een kruispunt… Wat wil ik? Doorgroeien in de organisatie of wil ik bij een andere organisatie aan het werk? Wil ik hetzelfde blijven doen of zelfs overstappen naar een ander werkveld?”

Hulp nodig

Hennie: “Ik merkte dat ik er zelf niet uit kwam. Tijdens een ontwikkelgesprek met mijn directeur heb ik dit benoemd en werd me een begeleidingstraject aangeboden. Zo kwam ik in contact met Carlos van Van Dam Loopbaanbegeleiding. Samen met hem heb ik in een aantal sessies mezelf en mijn loopbaan onder de loep genomen.”

Begeleiding

Hennie: “Ik heb de gesprekken als ontspannen, maar ook spiegelend ervaren. In mijn beleving wist ik goed hoe ik in mijn werk stond en waar de schoen wrong. Maar in de gesprekken met Carlos kwamen er toch telkens nieuwe dingen naar boven die me meer inzicht in mijn situatie en in mezelf gaven. Zo werd ik door de opdrachten en de gesprekken er in bevestigd dat mijn kwaliteiten passen bij het lesgeven aan en coachen van studenten. Dat verklaarde mijn drive voor het onderwijs! Ik kwam ook tot de ontdekking dat mijn kwaliteiten, naast het onderwijs, toepasbaar kunnen zijn in andere beroepen.”

“In mijn beleving wist ik goed hoe ik in mijn werk stond en waar de schoen wrong.”

Roer om

Hennie: “Ik heb inmiddels de vrij radicale keuze gemaakt om mijn baan op te zeggen en gericht op zoek te gaan naar een nieuwe werkomgeving. De opgedane kennis en ervaringen uit de gesprekken met Carlos neem ik zeker mee in de zoektocht naar een nieuwe baan. Ik adviseer iedereen die vragen rond zijn/haar loopbaan heeft en in ‘cirkeltjes blijft denken’ een loopbaantraject te volgen. Het helpt je vanuit een ander perspectief naar jezelf en de werksituatie te kijken en na te denken over (andere) mogelijkheden.”

“Ik adviseer iedereen die in ‘cirkeltjes blijft denken’ een loopbaantraject te volgen.”

Meer weten?

Hennie werd zich tijdens de gesprekken en de door de ingezette tools meer en duidelijker bewust van de mogelijkheden die er zijn. Ze werd bevestigd in waar ze goed in is, ontwikkelde zo meer zelfvertrouwen en durfde radicale keuzes te maken. Benieuwd of een loopbaantraject iets voor jou is? Lees dan hier meer.

Benieuwd naar meer en andere verhalen? Lees ze hieronder.

Anderen over ons