Loopbaankeuzes van Jos

“In een nieuwe baan begon ik alweer snel onrustig te worden. Er moest iets anders!”

Van Dam begeleidt professionals. Werkende, gedreven en bevlogen mensen. Jos is een van die professionals. Jos: “Mijn nieuwe baan was niet wat ik hoopte. Na vier maanden heb ik vol frustratie mijn contract opgezegd. Bij de baan daarna heb ik het zes maanden volgehouden en in de baan daarna begon ik na een aantal maanden weer onrustig te worden. Er moest iets anders!”

Nieuwe levensfase

Jos: “Na m’n HTS vervulde ik verschillende projectleidersfuncties waarin ik hard werkte. Ik leefde een zo goed als zorgeloos bestaan. Ik had een baan, sportte en reisde veel en had veel energie. Toen kregen we een kindje en brak er een nieuwe levensfase aan die veel veranderde. Ik kreeg een prachtige dochter. Maar ervaarde met haar komst ook meer verantwoordelijkheid en zorgen. Ik had voor haar komst al andere werkkeuzes gemaakt waardoor ik dichter bij huis kon werken en ook in een andere industrie, waar ik wel benieuwd naar was. Maar de baan was niet wat ik hoopte. Ook in de banen daarna begon ik snel weer onrustig te worden en raakte ik gefrustreerd. In combinatie met de slapeloze nachten ging dat helemaal de verkeerde kant op. Op dat moment kwam ik bij Van Dam Loopbaanbegeleiding terecht.”

Hulp nodig

Jos: “Wat vond ik het lastig om hulp te vragen en me kwetsbaar op te stellen. Maar ik moest wel: m’n loopbaankeuzes waren niet heel best geweest. Harmke heeft mij vooral veel laten praten en mij zelf laten zoeken naar drijfveren en inspiraties, zonder me op de kast te jagen dat het allemaal te kwetsbaar werd. Met praten, werkopdrachten, suggesties voor artikelen en af en toe een kritische noot op het juiste moment, gaf Harmke me weer houvast en richting.”

“Harmke heeft mij zelf laten zoeken naar drijfveren en inspiraties, zonder me op de kast te jagen.”

Masker af

Jos: “Ik denk dat ik zonder coaching maar door was blijven gaan en mezelf mentaal uiteindelijk had opgebrand. Door de coaching heb ik op tijd op de rem kunnen trappen. Waar ik eerder dacht dat ik meer moest doen om maximaal te genieten, weet ik nu beter waar ik echt mijn voldoening uithaal. Ik kies bijvoorbeeld veel bewuster voor mijn sociale contacten en de hobby’s die ik beoefen. Zodat er meer balans is in mijn hele leven. Inmiddels heeft het me ook een baan opgeleverd waarin ik kan doen waar ik echt in geloof en voor wil staan. Werk dat aansluit bij wie ik echt ben. Er heeft zich een ware metamorfose afgespeeld. Mijn masker is af.”

“Er heeft zich een ware metamorfose afgespeeld. Mijn masker is af.”

Meer weten?

Door middel van de gesprekken en tools kreeg Jos weer houvast en richting. Voelen en ontdekken waar hij echt voldoening uit haalde zorgde voor rust, bewustzijn en uiteindelijk een baan waarin hij zichzelf kan zijn. Benieuwd of een loopbaantraject iets voor jou is? Lees dan hier meer.

Benieuwd naar meer en andere verhalen? Lees ze hieronder.

Anderen over ons