Outplacement van Gert

“Tijdens het traject kreeg ik een meer evenwichtig zicht op de situatie.”

Van Dam begeleidt professionals. Werkende, gedreven en bevlogen mensen. Gert is een van die professionals. “Na veel jaren bij dezelfde werkgever merkte ik dat mijn werkgever na mijn zilveren jubileum van mij af wilde. Wat was ik flabbergasted door deze move!” Gert heeft bij ons een outplacementtraject doorlopen.

Verwerking

Gert: “Het is natuurlijk pijnlijk om te ontdekken dat een werkgever na al die jaren niet met je verder wil. Tijdens het traject hielp Harmke mij een meer evenwichtig zicht op de situatie te krijgen. Ze nam een neutrale positie in tegenover mijn werkgever en bejegende mij positief. Daardoor ontwikkelde ik weer een stuk zelfvertrouwen. Ik kreeg meer zicht in mijn karakterstructuur en persoonlijkheid. Ook kreeg ik boeken aangereikt die me daarbij verder hielpen. De gesprekken gaven lucht aan mijn rouwgevoelens. Die kregen daardoor een plek.”

“De gesprekken gaven lucht aan mijn rouwgevoelens.”

Extra trainingen

Veel professionals volgen naast een traject ook aanvullende arbeidsmarkttrainingen. Gert: “Onder begeleiding van Tjeerd  ging ik met een aantal anderen aan de slag. Ik leerde bijvoorbeeld tips en tricks rond solliciteren, presentatie op LinkedIn, kansen en valkuilen als zzp’er, etc.. Tjeerd zijn bejegening was altijd positief. Ook waardevol was het contact met lotgenoten, die vaak ook na vele jaren bij dezelfde werkgever de uitgang moesten vinden. Of zichzelf moesten hervinden. Wat een herkenning!”

Passende baan

Gert: “Vervolgens gingen Harmke en ik met mogelijke beroepen aan de slag. Met mijn herwonnen zelfinzicht en zelfvertrouwen stond ik daar inmiddels positiever in. De prettige benadering en de evenwichtige coachingsvaardigheden van Harmke hielpen daarbij. Uiteindelijk had ik zelf daarin de regie. Ik heb diverse functies en werkgebieden onderzocht en kon zelfs aan het werk. Maar het was nog niet de baan die ik zocht. Na een aantal maanden vond ik een baan bij een organisatie die bekend staat om een positieve grondhouding en waarin ik mijn eigen waarden herkende. Ik kan Van Dam Loopbaanbegeleiding vanwege de professionaliteit iedereen aanraden: christen, agnost of niet-gelovige. Wel vond ik het plezierig dat ik als christen dezelfde Basis had en ook mijn geloof ter sprake kon brengen.”

“Met mijn herwonnen zelfinzicht en zelfvertrouwen stond ik inmiddels positiever in het vinden van een nieuwe baan.”

Meer weten?

Gert zijn zelfvertrouwen liep een flinke deuk op toen zijn werkgever aangaf niet met hem verder te willen. Dat is pijnlijk, emotioneel en kan een periode van rouw geven, met alle fases die daarbij horen. Door de gesprekken won Gert zijn zelfvertrouwen terug en kon hij weer vooruit kijken. Dat vroeg wel een heel aantal maanden en hij doorliep een bewogen proces. Een zoektocht naar zichzelf en naar een nieuwe passende werkplek, met een mooi resultaat. Lees hier meer over ons outplacementtraject.

Benieuwd naar meer en andere verhalen? Lees ze hieronder.

Anderen over ons