Nieuwe baan voor Ronald 

“Waar ik voorheen nog wat onzeker was, kan ik bepaalde kenmerken nu met zelfvertrouwen aan mezelf toeschrijven.”

Van Dam begeleidt professionals. Werkende, gedreven en bevlogen mensen. Ronald is een van die professionals. “Na 17 jaar kwam er een einde aan mijn loopbaan als inkoper bij het bedrijf waar ik toen werkte. De timing was goed, het was tijd voor een vervolgstap en ik merkte dat de bedrijfscultuur niet meer bij me paste. Maar wat was mijn volgende stap?”

Comfortabele positie

Ronald had door zijn lange loopbaan bij hetzelfde bedrijf een comfortabele positie gecreëerd. Ronald: “De laatste jaren wilde ik met vlagen wel wat anders. Maar het gras lijkt altijd groener aan de overkant. Ik had een lekker salaris, we konden op vakantie en uiteten wanneer we wilden. Ik had weinig stress en was redelijk vrij ik hoe ik mijn werk deed. Ook had ik fijne collega’s. Toch werd het werk veel van hetzelfde; de inhoud, elke dag van negen tot vijf naar kantoor, weinig buiten de deur… Toen door een overname de sfeer en cultuur erg veranderden, werd het duidelijk dat ik op zoek moest naar wat anders. Ik kon goede afspraken maken bij mijn vertrek en mocht een outplacementtraject gaan doen bij Van Dam.”

“Het gras lijkt altijd groener aan de overkant. Ik had een lekker salaris, weinig stress en was redelijk vrij ik hoe ik mijn werk deed.”

Van start met het outplacementtraject

Ronald: “Het was alsof Carlos en ik elkaar al jaren kenden. We dronken koffie, hadden het over zakelijke dingen maar ook over onze gezinnen. De gesprekken en opdrachten zorgden ervoor dat ik mezelf beetje bij beetje beter leerde kennen. Bij een van de opdrachten moesten anderen en ikzelf bekijken in welke mate bepaalde eigenschappen op mij van toepassing waren. Daarin vond ik veel bevestiging, echt een eyeopener. Waar ik voorheen nog wat onzeker was over bepaalde kenmerken van mezelf, kan ik dat nu met zelfvertrouwen aan mezelf toeschrijven. Ook gaf het traject een stip op de horizon. Want het moeten vinden van een nieuwe baan brengt ook onzekerheid met zich mee. Hoelang gaat het duren? Kan ik alles wel blijven doen zoals ik het nu doe? Die stip gaf het vertrouwen dat deze volgende stap echt wel ging lukken.”

“Het traject gaf een stip op de horizon.”

Ondersteuning vanuit Van Dam

Ronald: “Carlos gaf me veel ruimte om zelf op onderzoek uit te gaan. Zo dacht ik nog een poosje dat ik voor mezelf wilde beginnen. Carlos motiveerde mij me daarin te verdiepen. Hij stelde goede vragen en ik kwam er zelf achter dat dat niet bij me paste.” Ronald heeft veel gehad aan de praktische ondersteuning op gebied van solliciteren. Ronald: “Carlos had documenten en tips waar ik veel aan had. Hij leerde mij mezelf beter te presenteren. Hij dacht mee in welke vragen ik kon stellen en hoe ik mijn sterke eigenschappen goed kon onderbouwen tijdens gesprekken. Carlos las mee met m’n cv en brief en heeft me bij alle stappen van de sollicitatieprocedure gecoacht. Hij was ook heel betrokken; even een appje, even een belletje, ook toen hij op vakantie was. Dat doet hij goed. Met charme en professioneel!”

“Carlos was heel betrokken; even een appje, even een belletje, ook toen hij op vakantie was. Dat doet hij goed. Met charme en professioneel!”

Een nieuwe baan

Ronald heeft een nieuwe baan gevonden als inkoper bij 123Inkt. Ronald: “Doorslaggevend was de bedrijfscultuur, samen met een enthousiast verhaal van een ex-collega die daar ook werkt. In het begin dacht ik “ik doe deze nieuwe baan wel even” maar het is écht een nieuwe uitdaging. Ik ben nu een andere schakel in de ‘chain’ en leer elke dag veel nieuwe dingen bij. Ook heb ik nu doorgroeimogelijkheden. Ik kan iedereen een coachingstraject aanraden. Pak het aan als het je aangeboden wordt, neem het serieus want het gaat je echt helpen. Ga niet bij de pakken neerzitten en probeer een negatieve gedachte om te buigen naar iets positiefs. Dat heb ik echt geleerd en het heeft mij heel erg geholpen!”

Meer weten?

Tijdens het outplacementtraject heeft Ronald door de persoonlijke gesprekken met Carlos veel nieuwe inzichten gekregen over zichzelf. Ook had hij veel aan de praktische ondersteuning tijdens zijn sollicitatieproces. Elk outplacementtraject is anders en onze loopbaanadviseurs helpen precies daar waar jij dat nodig hebt. Nieuwsgierig? Lees dan meer over ons outplacementtraject, loopbaantraject of coachingstraject en zoek contact.

Benieuwd naar andere verhalen? Lees ze hieronder. 

Anderen over ons