Nieuwe baan voor Martine

“We keken niet zozeer naar de inhoud van de baan maar juist naar een manier van werken die bij mij past.”

Van Dam begeleidt professionals. Werkende, gedreven en bevlogen mensen. Martine is een van die professionals. Martine: “Mijn baan beviel me niet en ik kreeg vermoeidheidsklachten. Met hulp van mijn werkgever kon ik onderzoeken wat bij me paste.”

Hulp nodig

Martine: “Ik was op zoek naar richting, een volgende stap. Via mijn werkgever kreeg ik de mogelijkheid om te onderzoeken of al dan niet het docentschap goed bij mij zou passen en welke richting ik anders op zou willen gaan. Zo kwam ik bij Van Dam Loopbaanbegeleiding terecht.”

“Ik kreeg vermoeidheidsklachten en was op zoek naar richting, een volgende stap.”

Begeleiding

Martine: “De stap naar een loopbaantraject was een goede. Door middel van de oefeningen online en uit de werkmap en de gesprekken met Carlos stond ik echt stil bij de keuzes die ik tot dan toe in m’n leven had gemaakt. Ik ontdekte pijnpunten maar ook de sterke punten in m’n persoonlijkheid en m’n manier van 'werken'. Ik kwam er achter welke manier van werken goed bij me paste. We keken dus niet zozeer naar de inhoud van de baan maar juist naar acties en manier van werken die bij mij past.”

Roer om

Martine: “Gedurende het traject kwam ik er achter dat het onderwijs het niet is voor mij. Meer projectmatig en in teamverband werken past meer bij mij. Daarom zegde ik mijn baan op en kwam ik snel in een leuke nieuwe baan terecht in een ICT-omgeving. Hier heb ik het enorm naar m’n zin! Omdat ik nu ervaar hoe het ook kan zou ik anderen zeker aanraden ook een loopbaancoachingstraject te volgen. De stapsgewijze aanpak: wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Gaven mij in relatief korte tijd de inzichten die ik nodig had. Dat hielp ook bij het zoeken naar een andere baan omdat je al woorden kunt geven aan je sterkte punten, hoe je deze hebt ontwikkeld en hoe je ze kan inzetten bij je nieuwe werkgever!”

“De stapsgewijze aanpak: wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? gaven mij in relatief korte tijd de inzichten die ik nodig had.”

Meer weten?

Martine werd zich tijdens de gesprekken en de door de ingezette tools bewust van pijnpunten maar ook haar sterke punten. Niet de inhoud van baan stond centraal maar juist de manier waarop, dus de context waarin Martine haar baan kan doen maakte voor haar een wereld van verschil. Ook op zoek naar nieuwe inzichten? Bekijk dan of een loopbaantraject iets voor jou is. Lees hier meer.

Benieuwd naar meer en andere verhalen? Lees ze hieronder. 

Anderen over ons