Bastiaan Stolk

“Ik weet hoe het is om na een zoektocht je passie te vinden!”

Ons team van Van Dam Loopbaanbegeleiding bestaat uit betrokken en ondernemende loopbaancoaches. Elk met hun eigen achtergrond, expertise en persoonlijkheid. Bastiaan Stolk stelt zich aan je voor.

Wat spreekt jou aan in het vak van loopbaancoach?

Als kind denk je: ‘Later als ik groot ben word ik...’ Als volwassene denk je: ‘Is dit het nu? Past deze baan wel bij mij? Is dit waarin ik mezelf echt kwijt kan?’ De afgelopen jaren wisselde ik een aantal keer van baan. Telkens kwamen deze vragen weer terug en moest ik ze wel serieus nemen. Ik ontdekte wat echt bij me paste. Dat is in gesprek gaan met mensen en luisteren naar hun verhaal. Mensen verder helpen en begeleiden in hun ontwikkeling. Het is fijn om betekenisvol werk te mogen doen waarin ik iets kan bijdragen aan iemands werkgeluk. En om ervaringsdeskundige te zijn. Ik weet hoe het is om na een zoektocht je passie vinden!”

Wat typeert jou in je werk?

“Voor mij is het belangrijk dat de kandidaat zich op z’n gemak voelt. Dat alles bespreekbaar is en dat er ruimte is om op ‘identiteitsniveau’ gesprekken te voeren. Het is mijn kracht om je de ruimte te geven je eigen weg te zoeken. Dat doe ik door bij je aan te sluiten en je op het goede moment een spiegel voor te houden. Door het stellen van de juiste vragen en het aanreiken van relevante opdrachten zet ik je soms even stil en laat ik je diep nadenken. Je krijgt inzicht in jezelf en ik zet je in beweging.” 

“Het is mijn kracht om je de ruimte te geven je eigen weg te zoeken.”

Waarom zet je je in voor Van Dam Loopbaanbegeleiding?

“Bij Van Dam Loopbaanbegeleiding krijg ik de ruimte om steeds zelf te blijven groeien en ontwikkelen. We zijn een hecht team en zien elkaar maandelijks. Het werk doe ik dus niet alleen maar doen we samen!”  

Lees hier meer over waar we voor staan en gaan. Zie hier een overzicht van waar je ons kunt vinden.