Arbeidsmarkttrainingen

We bieden een groot aantal trainingen aan die je helpen je kansen op een baan te vergroten. Denk aan: manieren van netwerken, de verschillende aanvliegroutes bij het zoeken van een baan, wat nodig is voor een goede sollicitatie, hoe je je optimaal presenteert tijdens gesprekken. De trainingen vinden plaats in groepsverband en worden tweewekelijks online aangeboden. Bij sommige van onze trajecten zijn deze trainingen een mooie aanvulling en dan ook kosteloos te volgen. Wij organiseren de online arbeidsmarkttrainingen wisselend op de dinsdagavond en woensdagavond. 

Programma in 2024 

Dinsdagavond 3 september - Loopbaan met focus

Inzicht krijgen in jouw loopbaanwensen en ambities en hoe je hieraan vorm kunt geven.

Welke aspecten spelen een rol bij het maken van loopbaankeuzes? Tijdens deze training krijg je door middel van een door onszelf ontwikkeld werkmodel een scherpere focus op je loopbaan. Lees meer.

Woensdagavond 18 september - Jezelf kort maar krachtig introduceren

Jezelf leren presenteren ter voorbereiding op een sollicitatie- of netwerkgesprek. Wat is jouw toegevoegde waarde?

“Kun je iets meer over jezelf vertellen?” Wat zeg je dan wel en wat niet? Deze training helpt je jezelf kort, bondig, compleet en passend bij de toehoorder te presenteren door middel van je eigen “elevator-pitch.” Lees meer.

Dinsdagavond 1 oktober - Beren op de weg

Ontdek jouw belemmerende patronen en hoe je hiermee om kunt gaan.

Welke belemmerende overtuigingen zitten jou in de weg bij het solliciteren? In deze training kom je achter deze (soms onbewuste) belemmerende overtuigingen, kijken we naar de oorsprong en ga je zien welke invloed ze hebben op jouw gedrag in het hier en nu. Lees meer.

Woensdagavond 16 oktober - Sollicitatiegesprekken trainen

Beter voor de dag komen in een sollicitatiegesprek.

Hoe bereid je je nu echt goed voor op een sollicitatiegesprek? Een training met de STARR-methodiek en flink oefenen met andere deelnemers. Lees meer.

Dinsdagavond 5 november - Netwerken werkt

Hoe breid je je netwerk uit op een manier die bij jou past en verbeter je je netwerkvaardigheden.

Een netwerktraining in de praktijk. Eerst krijg je adviezen en tips en dan gaan je in verschillende rondes met anderen in gesprek om je netwerk te versterken en te vergroten. Lees meer.

Woensdagavond 20 november - Maak jezelf waardevol voor een werkgever

Verduidelijk en versterk je aanbod en maak jezelf zichtbaar voor werkgevers.

Waarin onderscheid jij je nu van anderen en wat is jouw unieke en specifieke bijdrage voor een mogelijke nieuwe werkgever? Maar ook: wat verwacht jij van je nieuwe werkgever en wat heb je nodig om tot je recht te komen? In deze training leer je jezelf evenwichtig zichtbaar te maken. Lees meer.

Dinsdagavond 3 december - Cv, motivatiebrief en LinkedIn

Verbeter je cv, motivatiebrief en LinkedInprofiel.

Een goede eerste indruk maken? Dan helpt een professioneel LinkedIn profiel en CV. Deze training maakt je wegwijs in de wereld van LinkedIn en geeft je concrete handvatten voor deze eerste indruk. Lees meer.

Woensdagavond 18 december - Hoe vind je passende werkgevers en vacatures?

Verkennen van interessante platforms met vacatures en info over werkgevers.

Waar moet je zijn voor welke vacatures? Hoe doorzoek je deze platforms nu goed? Welke alternatieven zijn er? Een training die helpt grip te krijgen op de markt van vacaturebanken en je helpt met zoeken naar de juiste vacatures. Lees meer.

In 2025 ben je van harte welkom voor een nieuwe reeks arbeidsmarkttrainingen!


Contact
Wil je meer weten? Stel je vraag via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of zoek contact met een loopbaancoach in jouw regio.
Vraag vrijblijvend informatie aan:

 
 
 
 
 
 

 

 
 

Anderen over ons