Re-Integratie 1e en 2e spoor

Wij staan naast jou (of je medewerkers) bij ontwikkeling en keuzes rondom werk. Ook als door ziekte of uitval werken tijdelijk niet mogelijk is geweest. Misschien ben je uitgevallen door je werk: overwerkt, overspannen, burn-out of bore-out. Maar ook kun je door niet werk-gerelateerde zaken in de ziektewet belanden. Vaak wordt er dan vanuit de werkgever een re-integratietraject traject opgestart, om je te begeleiden bij het opbouwen van werkzaamheden. Dit kan best uitdagend, spannend, onoverzichtelijk en emotioneel zijn. Wij begeleiden je graag bij dit proces.

Re-integratie Spoor 1 en Spoor 2

Afhankelijk van of je bij je huidige werkgever blijft (in dezelfde of een andere functie) of dat het voor jou beter is om bij een andere werkgever aan het werk te gaan, spreken we van re-integratie spoor 1 of spoor 2. Re-integratie spoor 1 betekent dat je bij je huidige werkgever gaat re-integreren. Re-integratie spoor 2 betekent dat je op zoek gaat naar werk bij een andere werkgever. Soms gebeurt dat eerst op detacheringsbasis, soms kun je meteen bij een nieuwe werkgever in dienst komen. Je re-integratie vullen we bij spoor 2 aan met outplacementondersteuning. Dan begeleiden we je bij het vinden van een nieuwe werkplek en eventueel met jobcoaching in je nieuwe baan. In sommige situaties lopen spoor 1 en spoor 2 naast elkaar, als het bijvoorbeeld nog niet duidelijk is of het vinden van passend werk bij de huidige werkgever wel mogelijk is.

Werkwijze re-integratie spoor 1 en spoor 2 bij Van Dam Loopbaanbegeleiding

1. Kennismaken
Voordat we starten maken we kosteloos en vrijblijvend kennis met elkaar. We kijken naar waar je staat en wat je wensen en verwachtingen zijn. We onderzoeken wat jij nodig hebt om het traject te laten slagen: kunnen wij dit bieden? In dit gesprek vertellen we je ook meer over onze manier van werken, tools en methodieken. We vinden het belangrijk dat je je bij ons thuis voelt. Als er een juiste klik is en onze manier van werken je aanspreekt, dan kunnen we van start gaan. Wij zorgen uiteraard ook voor een offerte en trajectplan op maat.

2. Heroriënteren
Eerst kijken we, door middel van gesprekken eens in de twee tot drie weken, samen naar wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Door de gesprekken, instrumenten, opdrachten en (online) testen krijg je inzicht in je drijfveren, competenties, (loopbaan)waarden, kernkwaliteiten en passende branches en beroepen. We blikken terug naar waar het eventueel mis ging en begeleiden je om weer op een gezonde manier en met plezier en voldoening te kunnen werken. Het resultaat is een duidelijk persoons- en beroepsprofiel. Op basis hiervan maken we een plan van aanpak met daarin acties om de gewenste doelen te bereiken.

3. Coachen
Tijdens onze gesprekken coachen we je naar je doelen. We remmen je af om wat langer stil te staan bij essentiële thema’s of motiveren je juist extra om in beweging te komen. Je word je bewust van (onbewuste, diepere) drijfveren en van je gedrag. Door dit nieuwe zelfinzicht kom je er achter welke structurele, belemmerende patronen je soms in de weg kunnen zitten en hoe je hier anders mee om kunt leren gaan. We gebruiken hiervoor relevante coaching methodieken.

4. Spoor 2
Blijkt het in jouw situatie beter te zijn om bij een andere werkgever te re-integreren en/of niet meer terug te gaan naar je huidige werkgever, bijvoorbeeld omdat daar geen goed passende mogelijkheden voor je zijn, dan wordt re-integratie spoor 2 ingezet. We ondersteunen je dan actief bij sollicitatie- en netwerkactiviteiten. We begeleiden je bij het opstellen van een passend zoekprofiel. Ook helpen we je zoeken naar vacatures en maken daarbij gebruik van bestaande en nieuwe netwerkcontacten. Je hebt, naast de individuele sessies, de mogelijkheid om deel te nemen aan de groepsgewijze arbeidsmarkttrainingen van Van Dam Loopbaanbegeleiding.

5. Resultaat
Uiteindelijk is het doel dat je weer op een gezonde manier aan het werk kunt in een passende omgeving en dat je plezier en voldoening haalt uit je (huidige of nieuwe) baan. Hoe lang dit proces duurt hangt af van je herstel en je wensen ten aanzien van een nieuwe baan in combinatie met het vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

Re-integreren op je 63e? Lees het verhaal van Hetty van Ommen.

Garantieregeling en jobcoaching

Vind je een nieuwe baan tijdens het re-integratietraject dat mag je het resterende deel van het traject gebruiken voor jobcoaching. Als je een nieuwe baan vindt en geen gebruik maakt van de mogelijkheid tot jobcoaching, maar na een contract van 6 maanden ontslag krijgt of neemt, dan heb je mogelijkheid om gebruik te maken van het resterende deel van het traject.

Kosten

Re-integratie wordt altijd op maat aangeboden. De snelheid waarmee je een traject doorloopt is afhankelijk van je herstel, wensen en verwachtingen en de tijd die je nodig hebt iets anders te vinden.

Re-integratietraject van 4 maanden: € 2.500 exclusief BTW
Re-integratietraject van 6 maanden: € 3.500 exclusief BTW
Re-integratietraject van 9 maanden: € 5.000 exclusief BTW


Contact
Wil je meer weten? Stel je vraag via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of zoek contact met een loopbaancoach in jouw regio.
Vraag vrijblijvend informatie aan:

 
 
 
 
 
 

 

 
 

Anderen over ons