Loopbaancoaching Michiel

"Mijn palet is veel breder dan ik dacht."

Van Dam begeleidt professionals. Werkende, gedreven en bevlogen mensen. Michiel is een van die professionals. Hij volgde een loopbaancoachingstraject bij Bastiaan. Michiel: “Omdat ik ruim vijf jaar werk bij dezelfde werkgever en toe was aan een volgende stap, heb ik contact opgenomen met Van Dam Loopbaanbegeleiding. Want wat is dan mijn volgende stap?”

Michiel is werkzaam als projectleider in een IT-gerelateerde omgeving. Hij merkt op dat hij anders in zijn werk staat dan veel mensen om hem heen en dat maakt hem onzeker. Michiel: “Om mij heen zie ik mensen die expert zijn op hun vakgebied, en dat herken ik niet zo bij mezelf. Ik zie mensen die vechten voor hun carrière en die drive heb ik niet. Ik wil me graag voor anderen inzetten, maar dan komt meteen de gedachte: wat heb ik eigenlijk te brengen?”

Zelfbewustzijn

In een traject gaan we op zoek naar jouw eigenheid, het palet van verschillende kwaliteiten die jou jou maken. Als je die zelf kan gaan zien, waarderen en daarvoor durft te gaan staan, creëer je meer zelfbewustzijn in je werk. Dan is het niet meer nodig jezelf te vergelijken met anderen, jezelf af te keuren of te twijfelen aan jezelf. Michiel: “Ik heb sterke analytische vaardigheden en zag dat altijd als mijn grootste kracht. Dat werd ook bevestigd vanuit de academische omgeving waar ik vandaan kom. Maar door de coaching van Bastiaan, de verschillende testen die we hebben gedaan en de feedback die ik mocht vragen aan mijn naaste familieleden en huidige collega’s, kwam ik tot het inzicht dat mijn palet veel breder is. Dat analyseren niet eens mijn grootste kracht is. Dat verbinden en leiding geven ook een vak is. Dat ik mijn brede, soms wat minder concrete, vaardigheden kan gebruiken om anderen te helpen en ervoor te zorgen dat zij hun expertise kunnen uitvoeren. En dat dat van minstens zo grote waarde is.”

Nieuwe inzichten

Michiel: “Ik ben heel fijn en kundig begeleid door Bastiaan. Hij heeft mij nieuwe inzichten kunnen geven maar ook veel zaken bevestigd, wat minstens zo fijn is. Hij heeft me moeilijke dilemma’s voorgelegd om tot scherpe keuzes te komen en daarbij goed gepusht om mijn gevoel te voelen in plaats van alles te analyseren. Het werkboek zat goed in elkaar en stelde de juiste vragen om ook tussen de sessies door ermee bezig te zijn en zelfs nieuwe inzichten te krijgen. En wat misschien wel het belangrijkste was: Ik heb ontdekt dat het oké is om niet ambitieus te zijn op de manier zoals de wereld dat dicteert.”

“Coaching is voor alle soorten mensen”

Michiel: “Ik zou anderen zeker aanraden om een traject te volgen bij Van Dam. Ik heb in de gezamenlijke arbeidsmarkttrainingen gezien dat er coaching is voor alle soorten mensen, vanuit allerlei verschillende werksituaties. Of het nu gaat om de volgende grote stap in je carrière of een kleine eerste stap in je loopbaanontwikkeling, het is heel fijn om die samen met Van Dam te kunnen zetten."

Meer weten?

Tijdens het loopbaancoachingstraject heeft Michiel door de persoonlijke gesprekken met Bastiaan veel inzicht gekregen in zichzelf en ontdekt dat wie hij is genoeg is. Elk traject is anders en onze loopbaancoaches sluiten aan bij jouw persoonlijke leerthema’s. Zo heeft Michiel een loopbaantraject uitgebreid met een aantal coachingssessies (vandaar de naam ‘loopbaancoachingstraject’). Nieuwsgierig? Lees dan meer over ons loopbaantraject, coachingstraject of outplacementtraject en zoek contact.

Benieuwd naar andere verhalen? Lees ze hieronder. 

Anderen over ons