Trainingen Energieke medewerkers

Duurzame inzetbaarheidstraining

Vitale medewerkers doen de goede dingen en doen dingen goed én effectief. In deze training brengen we samen met je medewerkers de energiegevers en -vragers in kaart, zowel in het werk als privé. We onderzoeken hoe energiegevers binnen en buiten het werk een prominentere plek te geven en energievragers te elimineren of anders te organiseren. We gaan bezig met (onbewuste) drijfveren, blinde vlekken, karaktertypen en valkuilen. Zo vergroten we het zelfinzicht, zelfbewust zijn en effectief functioneren van elke collega. Ten slotte helpen we medewerkers met wat eenvoudige en praktische tools overzicht in hun, soms vele, activiteiten en to do’s te krijgen.

Het resultaat? Elke medewerker stapt de deur uit met een persoonlijk en compact vitaliteitsplan. Dat inzicht biedt in:

 • Energiegevers en –vragers en hoe deze uit te vergroten en anders te organiseren.
 • Of de huidige baan mentaal, fysiek en niveau passend en vol te houden is en wat hierin te doen staat.
 • Eenvoudige tools om werk passend, efficiënt en anders te organiseren.  

Loopbaantraining

Past de baan die je medewerker nú doet bij zijn of haar persoonlijkheid, ambities en talenten? En past deze baan over 3 jaar nog steeds? Omdat onze huidige maatschappij in hoog tempo verandert heb je belang bij een wendbare organisatie. Die geef je vorm met ontwikkelingsgerichte, gemotiveerde en passende medewerkers. In deze groepsgewijze training brengen we de “baan-fit” van elke deelnemer in kaart aan de hand van ons eigen, unieke werkmodel. Baan-fit geeft elke deelnemer inzicht in welke fase van de loopbaan hij of zij nu zit en welke competenties hij of zij heeft. Dit vertalen we vervolgens naar kerncompetenties en ontwikkelpunten. Ook maken we inzichtelijk waar in te grijpen om energielekken, overwerken of een burn-out te voorkomen.

Het resultaat? Een persoonlijk, compact en concreet loopbaanplan. En inzicht in:

 • Eigen competenties, motivatie en drijfveren.
 • Concrete loopbaandoelen, ontwikkelwensen en handvatten om hier sturing aan te geven.
 • De vertaling hiervan binnen of buiten de organisatie.

Persoonlijke effectiviteitstraining

Beter communiceren, positief beïnvloeden en conflicten voorkomen of verminderen? Aan de hand van de vier gedragsstijlen van LIFO® krijgen deelnemers inzicht in hun voorkeursgedrag en communicatiestijl. LIFO® is een afkorting voor Life Oriëntations. Vooraf vullen de deelnemers een online LIFO®-vragenlijst in. Dit brengt eigen voorkeuren in beeld, maar ook die van anderen. Zo begrijpt je medewerker (beter) wat hem of haar en andere motiveert en het effect van zijn of haar gedrag op anderen. Vervolgens gaan we aan de slag met kernkwaliteiten en valkuilen van Daniël Ofman. Zo ontdekken deelnemers hun kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen. Deze methode leert je medewerkers effectiever te functioneren en kwaliteiten van anderen te waarderen.

Het resultaat? Een persoonlijk en compact ontwikkelplan voor elke deelnemer. Dit inzicht biedt in:

 • Eigen gedrag en communicatiestijl en het effect daarvan op anderen.
 • Eigen kwaliteiten en valkuilen.
 • Het effectief inzetten van hun gedrag, communicatiestijl en kwaliteiten voor het team en de organisatie. 

Feedbacktraining

In een goede organisatiecultuur is het veilig, zijn we persoonlijk verbonden en betrokken maar ook professioneel, ontwikkelings- en klantgericht. Bij veel organisaties kunnen conflicten worden voorkomen door een meer open communicatie en het effectief geven van feedback. Hiervoor is het van belang dat medewerkers zich veilig voelen om hun mening en feedback te geven. Op een goede manier feedback geven en ontvangen is een kunst. In deze training gaan we daar mee aan de slag. We starten met het in beeld brengen van het beeld dat medewerkers van de organisatie hebben aan de hand van een typecastingoefening. Door deze oefening kijken medewerkers naar zichzelf en leren ze op zichzelf te reflecteren. Vervolgens gaan we aan de slag met feedback. Deelnemers krijgen tips voor het geven van effectief feedback, zonder de ander te kwetsen. Naast positieve feedback oefenen we ook met constructieve feedback op verbeterpunten. Spannend, maar leerzaam!

Het resultaat? Een compact feedbackplan voor elke deelnemer. En inzicht in:

 • Hoe je effectief feedback geeft, zowel naar medewerkers als leidinggevenden.
 • Hoe je een cultuur een veilige cultuur van leren en ontwikkelen bewerkstelligt.
 • Of er voldoende vertrouwen is om feedback te geven.

Duur

Elke afzonderlijke training duurt een dagdeel.

Locatie

De trainingen geven we bij jouw organisatie, op locatie of op een van onze locaties.

Kosten

€150 exclusief BTW per persoon per dagdeel training.

Per vier dagdelen vragen we € 500 exclusief BTW per persoon. 


Contact
Wil je meer weten? Stel je vraag via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of zoek contact met een loopbaancoach in jouw regio.
Vraag vrijblijvend informatie aan:

 
 
 
 
 
 

 

 
 

Anderen over ons