Voor werkgevers

De mensen van jouw organisatie zijn belangrijk voor je. Zitten zij goed in hun vel, dan is dat zowel binnen als buiten je organisatie voelbaar, merkbaar en zichtbaar. Hen motiveren tot ontwikkeling in hun baan kan best een uitdaging zijn. Wij zijn je adviseur en sparringpartner als het gaat om outplacement, loopbaanbegeleiding, coaching, re-integratie en duurzame inzetbaarheid.

Samenwerken met Van Dam Loopbaanbegeleiding

Als werkgever met ons samenwerken kan op meerdere manieren:

1. Klankbord
In deze rol zijn wij als klankbord beschikbaar voor jou als leidinggevende of HR-professional. Stel je hebt een medewerker die niet goed functioneert. Je wilt eens sparren over hoe je dit het beste aanpakt. We helpen je ook graag om de medewerker weer op de rit te krijgen. Soms is een coachingstraject effectief, maar soms is een andere route, bijvoorbeeld loopbaanbegeleiding, beter. Mocht het toch niet lukken, dan is ondersteuning bij het vinden van een andere baan een goede optie. We denken graag mee in de manier waarop je hier goed mee om kunt gaan.

2. Duurzame inzetbaarheid
We zien in de praktijk dat langer doorwerken meer van werknemers vraagt. Hoe houd je je medewerkers fit? Welke tools kun je als werkgever bieden om de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers te vergroten? Hier ondersteunen wij je organisatie graag bij. Zowel bij de implementatie van dit thema, als met praktische trainingen en workshops.

3. Extra support voor leidinggevenden
Samen een keer sparren zien we als kosteloze service. Wij denken graag met je mee! Soms kan extra support nodig zijn, bijvoorbeeld waar het gaat om je eigen rol als leidinggevende of HR-professional. We coachen je graag in jouw rol en bespreken actuele casussen, zodat jij weer verder kunt.

Begeleiding medewerkers

In de ondersteuning van je medewerkers bewandelen we over het algemeen deze twee routes:

Preferred supplier

We vervullen de rol van preferred supplier wanneer medewerkers die een traject moeten/mogen volgen deze afnemen bij ons. Het voordeel hiervan is dat je als werkgever zelf de regie hebt over door wie je medewerkers worden gecoacht. En dat de manier van werken, wat het oplevert en de kosten vastgesteld en helder zijn. Als preferred supplier bieden we extra voordelen, zoals interessante kortingen op trajecten. Wel is een voorwaarde voor een succesvol traject dat de medewerker zich goed voelt bij de coach en onze werkwijze.

Medewerker bepaalt

Je kunt er als werkgever ook voor kiezen je medewerkers zelf op zoek te laten gaan naar een passende coach. Het voordeel daarvan is dat een medewerker meer keuzevrijheid voelt en meerdere coaches kan vergelijken. Je kunt dit helemaal los laten. Je kunt hierin ook sturen door Van Dam Loopbaanbegeleiding onder de aandacht te brengen als één van meerdere opties. De medewerker kan dan alsnog een eigen keuze maken. 

Wellicht ook interessant voor jou

Training Ontwikkeladvies voor leidinggevenden

Speciaal voor leidinggevenden hebben we de training Ontwikkeladvies voor leidinggevenden. In deze training bieden we jou als leidinggevende tools en gesprekstechnieken voor het voeren van effectieve loopbaangesprekken met je medewerkers. Lees meer.

In Company trainingen voor medewerkers 

Gemotiveerde, ontwikkelingsgerichte medewerkers vormen de kracht van elke organisatie. Je kunt ons als werkgever in huis halen voor een training op gebied van duurzame inzetbaarheid, feedback, loopbaan en persoonlijke effectiviteit. Lees meer.

Duurzame inzetbaarheid

Heeft je medewerker vaak weinig energie? En wil hij of zij zich vitaler voelen in het werk? Samen kijken we naar de energiegevers en –vragers in het werk, hoe je medewerker zich verhoudt tot het werk en hoe het anders kan. Lees meer.

Loopbaanbegeleiding

Welke keuzes maakt je medewerker in zijn of haar loopbaan? Op basis waarvan? Daar helpen we bij. We gaan op zoek naar dilemma’s, drijfveren en motivatie. Naar persoonlijkheid, competenties en wensen en welke mogelijkheden daarbij passen. Lees meer.

Coaching 

Wil je dat je medewerker zijn of haar werk anders of effectiever doet? Of heeft hij of zij specifieke ontwikkelpunten waaraan gewerkt moet worden? Met coaching gaan we aan de slag met vragen, dilemma’s, drijfveren en patronen. Lees meer.

Re-integratie

Na ziekte weer aan het werk gaan. Dat kan uitdagend en spannend zijn. Wij zijn er voor je medewerker en scheppen overzicht en richting in dit proces en begeleiden wanneer nodig op de (nieuwe) werkplek. Lees meer.

Outplacement | een nieuwe baan

Als je afscheid neemt van je medewerker en hij of zij op zoek moet naar een nieuwe baan dan begeleiden we daar graag bij. We helpen bij ontslagverwerking en ontdekken samen met hem of haar nieuwe perspectieven en mogelijkheden. Lees meer.    

Anderen over ons