Outplacement

Als er, om welke reden dan ook, een einde komt aan je dienstverband moet je waarschijnlijk op zoek naar een andere baan. Misschien neem je afscheid in goede harmonie, of is er sprake is van minder prettige omstandigheden. Hoe de situatie ook is, wij begeleiden je graag bij dit proces. We ondersteunen je bij het afscheid nemen van het vertrouwde, het in kaart brengen van je wensen voor de toekomst en het ontdekken van nieuwe perspectieven. Ook begeleiden we je heel concreet in het ondernemen van netwerk- en sollicitatieactiviteiten. We lopen samen met je op tijdens dit belangrijke proces van mogelijkheden onderzoeken en keuzes maken.

Werkwijze outplacement bij Van Dam Loopbaanbegeleiding

1. Kennis maken
Voordat we starten maken we kosteloos en vrijblijvend kennis met elkaar. We vinden het belangrijk dat je je bij ons thuis voelt. We luisteren naar je en kijken waar jij staat, wat jouw wensen en verwachtingen zijn. Kortom wat jouw vertrekpunt is. We onderzoeken of wij je kunnen helpen bij het slagen van dit proces. In dit gesprek vertellen we je ook meer over onze manier van werken, tools en methodieken. Klikt dit van beide kanten? Dan gaan we van start.

2. Heroriënteren
We beginnen bij het verhelderen van wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dit doen we door gesprekken (eens in de twee tot drie weken) en het inzetten van specifieke loopbaantools. Je doorloopt een solide programma met opdrachten en testen op het gebied van drijfveren, competenties, (loopbaan)waarden, kernkwaliteiten en passende branches en beroepen. Tijdens onze gesprekken coachen we je naar je doelen. We remmen je af om wat langer stil te staan bij essentiële thema’s of motiveren je juist extra om in beweging te komen. Aan het eind van deze fase heb je een concreet persoons- en beroepsprofiel. Op basis hiervan maak je een plan van aanpak om het doel, namelijk een nieuwe, passende baan, te bereiken.

3. Uitvoeren plan van aanpak
In individuele sessies en arbeidsmarkttrainingen gaan we concreet aan de slag met het zoeken naar werk. De trainingen gaan onder andere over netwerken, het analyseren van vacatures, het gebruiken van LinkedIn en het maken van een onderscheidende sollicitatiebrief en cv. Ook bereiden we samen sollicitatie- en netwerkgesprekken voor. We zoeken met je mee naar passende vacatures en maken daarbij gebruik van bestaande en nieuwe netwerkcontacten.

4. Een nieuwe baan
Het doel is dat je een nieuwe baan vindt waar je plezier en voldoening uit haalt, kortom die bij jou past. Zowel inhoudelijk (wat je doet) als de omgeving waarin je werkt (cultuur en werksfeer). Het slagen daarvan hangt af van meerdere factoren, maar we gaan voor het hoogst haalbare. 

Garantieregeling en jobcoaching

Vind je een nieuwe baan tijdens het outplacementtraject dat mag je het resterende deel van het traject gebruiken voor jobcoaching. Als je een nieuwe baan vindt en geen gebruik maakt van de mogelijkheid tot jobcoaching, maar na een contract van 6 maanden ontslag krijgt of neemt, dan heb je mogelijkheid om gebruik te maken van het resterende deel van het traject.

Kosten

Outplacement wordt altijd op maat aangeboden. Het traject is afgestemd op jouw situatie, wensen en verwachtingen en die van je werkgever.

Outplacementtraject van 4 maanden: € 2.500 exclusief BTW
Outplacementtraject van 6 maanden: € 3.500 exclusief BTW
Outplacementtraject van 9 maanden: € 5.000 exclusief BTW


Contact
Wil je meer weten? Stel je vraag via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of zoek contact met een loopbaancoach in jouw regio.
Vraag vrijblijvend informatie aan:

 
 
 
 
 
 

 

 

Transitievergoeding

Bij ontslag heb je mogelijk recht op een transitievergoeding. De belastingdienst ziet deze vergoeding als inkomen waarover je belasting moet betalen. Gebruik je de vergoeding voor outplacement en/of (om)scholing naar ander werk dan hoef je hierover geen belasting te betalen. Outplacement helpt je om effectiever een nieuwe passende baan te vinden. De kans is groot dat je de investering terugverdient en tegelijkertijd profiteert van fiscaal voordeel. Je moet schriftelijk akkoord gaan met de inzet van een outplacementtraject om de kosten te kunnen verrekenen met de vergoeding. Lees meer over de transitievergoeding.

Groepsoutplacement

Wij bieden ook groepsoutplacement voor meerdere medewerkers van één bedrijf of organisatie, bijvoorbeeld bij een reorganisatie, fusie of de opheffing van een afdeling of de organisatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Anderen over ons