Coaching voor Mark

"Dat ik echt een keuze heb is nieuw voor me."

Van Dam begeleidt professionals. Werkende, gedreven en bevlogen mensen. Mark is een van die professionals. Vanuit zijn werk werd hem een coachingstraject aangeboden omdat hij steeds tegen dezelfde thema’s aanliep. Mark: “In mijn werk als keukenmonteur kwam ik soms patronen van mezelf tegen, waar ik zelf niet uit kwam. Om hier in de toekomst beter mee om te gaan wilde ik graag hulp. Zo kwam ik in contact met Ingrid van Van Dam Loopbaanbegeleiding. Samen met haar heb ik in een aantal sessies mezelf onder de loep genomen.”

Spiegel

In coaching gaan we op zoek naar wat je nog niet weet van jezelf. Waar komen je overtuigingen vandaan? Wat speelt er in de onderstroom? Mark: “In de gesprekken met Ingrid hield ze mij een spiegel voor. Ik ben behoorlijk perfectionistisch en daarnaast ook hoog gevoelig. Ik kreeg meer inzicht in mezelf. Ik dacht dat ik mezelf al aardig goed kende, maar er kwamen in het traject echt nieuwe dingen naar voren. Ik mocht leren milder te worden, anders naar mezelf te kijken en accepteren dat wie ik ben oké is.”

“Het traject heeft me een andere kijk gegeven op mezelf.”

Mark: "Ik had het gevoel dat Ingrid me heel goed begreep. Zij kon me soms met een dosis humor en de metaforen en tekeningen die ze gebruikte mooie inzichten geven. Het bleek dat ik eerst nog een stukje verleden te verwerken had. Oude belemmeringen en patronen kwamen boven. Bij mij uitte dit zich in perfectionisme en het stellen van extreem hoge eisen (vooral aan mezelf). Een mooie denkvraag die ik mee heb genomen is: “Moet/wil ik dit nu doen?” Het klinkt misschien gek, maar dat ik echt een keuze heb, is nieuw voor me.”

Regie

Als je je bewust wordt van je eigen patronen, stelt dat je in staat om anders te kiezen. Door vanuit een helicopterview naar jezelf te kijken, zie je dat je ook andere afslagen kunt nemen. Je hoeft niet te blijven doen wat je altijd deed. Je hebt een keuze. Mark: “Ik voel meer zelfacceptatie en zelfvertrouwen. Ik mag regie nemen over mijn eigen leven. Ik heb ontdekt wat voor mij echt belangrijk is. Dat geeft vaste grond onder mijn voeten. Vanuit die waarden mag ik eigenheid hebben, mezelf zijn. Het hoeft niet meer perfect, goed is ook prima! Hierdoor ben ik meer ontspannen in werk en privé en kan ik zaken ook makkelijker weer loslaten. Het heeft me echt een andere kijk gegeven op mezelf, het verleden ligt achter me, ik mag NU zijn wie ik ben!” Mark: “Ik zou van Dam Loopbaanbegeleiding zeker aanraden omdat er een goede sfeer was. Er werd zonder oordeel naar mij gekeken, ik als persoon werd echt gezien. Het doel wat ik had is bereikt.”

Meer weten?

Tijdens het coachingstraject heeft Mark door de persoonlijke gesprekken met Ingrid veel inzicht gekregen in zichzelf en ontdekt dat zijn waarden hem eigenheid geven. Elk traject is anders en onze loopbaancoaches sluiten aan bij jouw persoonlijke leerthema’s. Nieuwsgierig? Lees dan meer over ons loopbaantraject, coachingstraject of outplacementtraject en zoek contact.

Benieuwd naar andere verhalen? Lees ze hieronder. 

Anderen over ons