Re-integratie van Suzanne

“Harmke was de eerste persoon die meteen door mijn masker heen prikte.”

Van Dam begeleidt professionals. Werkende, gedreven en bevlogen mensen. Suzanne is een van die professionals. Suzanne: “Het begon met vermoeidheidsklachten in het eerste jaar dat ik werkte als leerkracht in het basisonderwijs. Toen ik een jaar later weer zo moe en gestrest was, vroeg ik me af of dit beroep wel bij me paste. Het leek net of ik constant leeg liep…” Zodoende kwam Suzanne bij ons terecht.

Hulp nodig

Suzanne was als beginnend leerkracht gedreven. Ze stelde hoge doelen aan zichzelf en gaf veel energie aan de dingen waar ze mee bezig was. Suzanne: “Ik liep al jaren met een dik masker op. Iedereen zag alleen mijn enthousiaste kant en prikte hier niet doorheen. Totdat ik bij Harmke kwam. Zij was de eerste persoon die meteen door mijn masker heen prikte.”

“Het leek of ik constant leeg liep…”

First things first

Suzanne: “Toen ik tussen neus en lippen door vertelde over mijn slappe benen en vermoeidheid, bleef ze hierbij stilstaan. Ze stelde goede vragen waardoor ik eindelijk durfde toe te geven aan hoe ik me voelde. Ik ontdekte dat ik midden in een burn-out zat. We besloten dat ik eerst moest herstellen, voordat we met het traject verder gingen. Tijdens het herstel van mijn burn-out is Harmke mij blijven volgen via een blog waarin ik mijn ervaringen deelde. Geregeld kreeg ik een bemoedigende reactie van Harmke. Het betekende voor mij heel veel dat ze zo betrokken was”.

“Ik ontdekte dat ik midden in een burn-out zat. We besloten dat ik eerst moest herstellen, voordat we met het traject verder zouden gaan.”

Re-integreren

Suzanne: “Na het arbeidsdeskundig onderzoek een jaar later besloten we dat ik een tweesporig re-integratietraject ging volgen. Want ik twijfelde nog steeds tussen ander werk zoeken of juf blijven. Ik zou re-integreren in het onderwijs en ook op zoek gaan naar alternatieven. Vrij snel na dit onderzoek zat ik weer aan tafel bij Harmke. We deden opdrachten en oefeningen, zodat ik meer inzicht kreeg in mezelf op het gebied van werk en privé. Ik kwam hierdoor steeds meer in mijn kracht te staan. Ik kwam op een punt waarin ik aan alles voelde dat ik moest stoppen in het onderwijs. Harmke adviseerde me hier goed in en ging niet meteen mee in mijn primaire emoties. Samen besloten we uiteindelijk om volledig het tweede spoor in te gaan. Dat wil zeggen: zoeken naar een ander werkveld.”

Een nieuwe baan

Suzanne: “Door het doen van een talententest kreeg ik inzicht in wat wel en niet bij mij past. Dit was zeer nuttig, want hierdoor weet ik nu hoe ik mijn kwaliteiten het beste tot hun recht kan laten komen. Via een detacheringsovereenkomst werk ik nu bij een bedrijf dat goed bij mij aansluit. Waar ik mijn creativiteit en ideeën kwijt kan, organiserend bezig kan zijn en processen kan verbeteren. Dit alles in een werkcultuur die veel beter bij mij past. Ik heb nu nog een werk-ervaringsplek, om helemaal te kunnen herstellen. Maar de verwachting is dat ik over een paar maanden in vaste dienst kan komen. Harmke heeft mij in dit hele proces goed geadviseerd. Ze is begripvol, betrokken, doortastend, meedenkend en transparant. Haar verslagen die verstuurd werden naar mijn werkgevers waren zeer herkenbaar voor mij. Ik heb mijn energie, een groot gedeelte van mijn zelfvertrouwen weer terug en zie mijn loopbaan weer rooskleurig in.”

“Ik heb mijn energie, een groot gedeelte van mijn zelfvertrouwen weer terug en zie mijn loopbaan weer rooskleurig in.”

Meer weten?

Suzanne had het nodig om eerst te herstellen van haar burn-out voordat we het re-integratietraject in konden. Tijdens het traject ondervonden we dat ander werk gaan doen, toch het beste was. Elk re-integratietraject is persoonlijk en wordt passend gemaakt op wat de professional nodig heeft. Lees hier meer over ons re-integratietraject. 

Benieuwd naar meer en andere verhalen? Lees ze hieronder.

Anderen over ons