Loopbaantraject

Tijdens een loopbaantraject bezin en reflecteer je uitgebreid op jezelf in relatie tot je loopbaan. We gaan de diepte in en op zoek naar antwoorden op vragen als: Wie ben je? Wat wil je en wat kun je? Wat zijn je onderliggende drijfveren en motivatie? Welke mogelijkheden zijn er en welke keuzes maak je op basis van wat je ontdekt over jezelf? Hoe neem je het heft in handen? We starten breed en bespreken loopbaanwensen zonder grenzen. Naar mate de gesprekken vorderen werken we toe naar een concreet profiel en haalbaar plan van aanpak.

Werkwijze loopbaantraject bij Van Dam Loopbaanbegeleiding

1. Kennis maken
Voordat we starten maken we kosteloos en vrijblijvend kennis met elkaar. We vinden het belangrijk dat je je bij ons thuis voelt. We onderzoeken jouw vertrekpunt en je wensen en verwachtingen. Wat is er nodig om dit proces te laten slagen? Zijn wij dan de juiste gesprekspartner voor je? In dit gesprek vertellen we je ook meer over onze manier van werken, tools en methodieken. Past dit van beide kanten? Dan kunnen we van start gaan.

2. Aan de slag
Op basis van onze jarenlange ervaring hebben wij een eigen, effectieve methode voor loopbaanoriëntatie ontwikkeld. Een persoonlijk traject dat bestaat uit gesprekken, instrumenten, opdrachten en (online) testen die samen inzicht geven in je drijfveren, competenties, (loopbaan)waarden, kernkwaliteiten en passende branches en beroepen. In zes sessies praten we hierover door en begeleiden we je naar je doelen. We geven je input om verder te kunnen. We zijn jouw coach en jij maakt de keuzes.

Bekijk de video waarin Bart vertelt hoe hij het loopbaantraject heeft ervaren.

3. Resultaat
De uitkomst van je traject is een profielschets, die bestaat uit een concreet persoons- en beroepsprofiel. Een persoonsprofiel is een beschrijving van je persoonlijkheid: jouw persoonskenmerken, kwaliteiten, kennis en vaardigheden. Een beroepsprofiel bevat je wensen met betrekking tot je functie, zowel de werkinhoud als de cultuur waar je in past. Op basis hiervan maak je een plan van aanpak met actiepunten om je gewenste doelen te bereiken. Soms betekent dat op zoek gaan naar een nieuwe baan, soms kun je dit met bepaalde aanpassingen in je huidige werk of het volgen van een cursus of opleiding bereiken.

Volg je als particulier een loopbaantraject dan kun je ook nog gratis:

Kosten

Regulier tarief: € 1.200 exclusief BTW
Particulier tarief: € 1.200 inclusief BTW

Je doorloopt zes individuele sessies (altijd voorafgegaan door een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek). Een rapportage van je traject kost €150 exclusief BTW extra.


Contact
Wil je meer weten? Stel je vraag via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of zoek contact met een loopbaancoach in jouw regio.
Vraag vrijblijvend informatie aan:

 
 
 
 
 
 

 

 
Loopbaanadvies voor rijksmedewerkers 

Ben je minimaal 3 jaar werkzaam bij het Rijk? Wil je je graag eens bezinnen op het vervolg van je loopbaan? Maak gebruik van de speciale subsidieregeling voor loopbaanadvies.

Anderen over ons