Re-integratie van Natascha

"Ik maakte opnieuw kennis met mijzelf!"

Van Dam begeleidt professionals. Werkende, gedreven en bevlogen mensen. Natascha is een van die professionals. Zij belandde door haar werk in de ziektewet en kwam in een re-integratietraject terecht. Natascha: “Ik heb een re-integratietraject bij Christel doorlopen. De aanleiding was dat ik te maken had met een onvoldoende veilige werkomgeving en daardoor uiteindelijk uitviel en in de ziektewet belandde.”

Vertrouwen

Een re-integratietraject begint vaak als iemand nog (gedeeltelijk) ziek is. Het is echt maatwerk, iedere situatie en aanpak is anders. Maar in elk traject, ook bij re-integratie, is jouw startpunt ook ons vertrekpunt. Wij sluiten aan bij waar jij bent. Omdat wij erin geloven dat je je eigen kracht alleen hervindt als jij weer leert vertrouwen op je eigen kunnen. Natascha: “Het was erg fijn voor mij om te voelen dat er eigenlijk vanaf de start van het traject ruimte was tijdens de sessies om mijn hart te luchten. Om stil te staan bij wat er op dat moment speelde of centraal stond. Dat is mijn verdere herstel zeker ten goede gekomen.”

“Ik maakte opnieuw kennis met mezelf!”

In de eerste fase van een re-integratietraject is er ruimte om je te heroriënteren. Natascha: “Door middel van opdrachten en testen leerde ik veel over mezelf en kon ik stil staan bij: Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik? Wat zijn mijn drijfveren en competenties? Ik maakte opnieuw kennis met mijzelf! Samen met Christel zijn we deze resultaten gaan onderzoeken om te kijken wat voor mogelijkheden er voor mij zijn op de huidige arbeidsmarkt.”

Nieuwe kansen

Vaak biedt een re-integratietraject de mogelijkheid om via een werkervaringsplek of detachering uren op te bouwen bij een andere organisatie, om zo je werkbelasting gaandeweg te kunnen uitbreiden. Soms leidt dat zelfs tot een nieuw dienstverband.
In andere situaties, zoals bij Natascha, is iemand er weer aan toe om te gaan solliciteren. We helpen je bij hoe je jezelf kan presenteren op een manier die bij jou past. Natascha: “Christel hielp me met een nieuw LinkedIn profiel en een inhoudelijk goed en mooi opgemaakt cv. Met enthousiasme betrad ik opnieuw de arbeidsmarkt. Dit resulteerde uiteindelijk in een zij-instroomtraject in de zorg.”

Samen

Natascha: “Ik zou iedereen aanraden om met Van Dam in zee te gaan! De persoonlijke, oprechte aandacht en professionele begeleiding die ik kreeg, gaf mij echt het gevoel er niet alleen voor te staan, maar het samen te doen. Dat gun ik iedereen.”

Meer weten?

Tijdens het re-integratietraject heeft Natascha door de persoonlijke gesprekken met Christel veel inzicht gekregen in zichzelf en kon ze een nieuwe route in slaan. Elk traject is anders en onze loopbaancoaches sluiten aan bij jouw persoonlijke leerthema’s. Nieuwsgierig? Lees dan meer over ons re-integratietraject of outplacementtraject en zoek contact.

Benieuwd naar andere verhalen? Lees ze hieronder. 

Anderen over ons