Harmke van Dam

“Mensen laten ontdekken wat hen drijft en motiveert, waar ze energie van krijgen.”

Ons team van Van Dam Loopbaanbegeleiding bestaat uit betrokken en ondernemende loopbaancoaches. Elk met hun eigen achtergrond, expertise en persoonlijkheid. Harmke van Dam, eigenaar en loopbaancoach, stelt zich aan je voor.

Wat spreekt jou aan in het vak van loopbaancoach?

“Het vak van loopbaancoach stelt mij in staat om te doen waar ik het meest van hou: mensen laten ontdekken wat hen drijft en motiveert, waar ze energie van krijgen. Door het vergroten van zelfinzicht zie ik dat mensen ook het vertrouwen ontwikkelen om nieuwe keuzes te durven maken. Waardoor ze meer plezier, energie en voldoening krijgen in hun werk. Daar een bijdrage aan leveren en dat proces mogelijk te maken, is oprecht mijn passie.”

Wat typeert jou in je werk?

“Ik creëer een veilige sfeer waarin je jezelf kunt zijn. Graag help ik je om met nieuwe ogen te kijken naar jezelf, zodat je ziet waar je jezelf soms in de weg zit en hoe je daar anders mee kunt omgaan. Dat vergroot het zicht op je kwaliteiten en mogelijkheden. Daarbij luister ik goed naar je, sluit ik aan bij waar je nu staat en daag ik je uit om nieuwe perspectieven te ontdekken.”

“We ondersteunen elkaar, leren van elkaar en scherpen elkaar aan.”

Waarom ben je een eigen bedrijf begonnen?

“In 2001 ben ik samen met Tjeerd van Dam gestart met Van Dam Loopbaanbegeleiding. Onze passies voor de ontwikkeling van mensen en ondernemerschap kwamen daarin bij elkaar. Samen met een mooi team van ondernemers die zich gaandeweg hebben aangesloten staan wij garant voor professionaliteit, betrokkenheid en integriteit. Die samenwerking is veel waard; we ondersteunen elkaar, leren van elkaar en scherpen elkaar aan.”

Lees hier meer over waar we voor staan en gaan. Zie hier een overzicht van waar je ons kunt vinden.