Tjeerd van Dam 

“Ik zag dat mensen veel meer tot hun recht komen als ze doen wat echt bij hen past.”

Ons team van Van Dam Loopbaanbegeleiding bestaat uit betrokken en ondernemende loopbaancoaches. Elk met hun eigen achtergrond, expertise en persoonlijkheid. Tjeerd van Dam, eigenaar, loopbaancoach, trainer en sparringpartner voor werkgevers, stelt zich aan je voor. 

Wat spreekt je aan in jouw vak?

“Vanaf mijn 25e ben ik gaan werken als loopbaanadviseur en projectleider. Ik heb veel ervaring opgedaan bij grote bedrijven als KPN, Philips en Akzo, maar ook in de zorg en in het onderwijs. Ik zag dat mensen veel meer tot hun recht komen als ze doen wat echt bij hen past. En als ze daarin zťlf keuzes kunnen maken. Door het ondernemerschap ervaar ik zelf ook die keuzevrijheid om te doen waar ik goed ben: coachen van managers en medewerkers, trainingen geven, de rol vervullen van sparringpartner voor werkgevers en HR en leidinggeven aan ons mooie bedrijf. Een mooie combinatie die mij op het lijf is geschreven en waar ik veel voldoening en plezier uit haal.” 

Wat typeert jou in je werk?

“Ik ben sociaal en toegankelijk en kan door mijn kennis en ervaring mensen enthousiasmeren en inspireren. Door samen ‘boven het bos te hangen’, creŽer ik voor jou meer inzicht in jezelf, de situatie en overzicht in reŽle mogelijkheden. Dat doe ik op een praktische en effectieve manier, door het aanreiken van concrete handvatten. Ook zetten we samen stappen om resultaat te bereiken.” 

“Door samen ‘boven het bos te hangen’, creŽer ik meer inzicht in jezelf, de situatie en overzicht in reŽle mogelijkheden.”

Waarom ben je een eigen bedrijf begonnen?

“In 2001 ben ik samen met Harmke van Dam gestart met Van Dam Loopbaanbegeleiding. Het ondernemerschap geeft mij de vrijheid om te kunnen doen waar ik in geloof. Inmiddels zijn we uitgebreid tot een mooi team van loopbaanprofessionals. Vanaf de start staan we voor kwaliteit en een persoonlijke, toegankelijke aanpak. Als kandidaten zich door ons echt gezien en gehoord voelen, dan kunnen ze met onze hulp mooie stappen maken in hun ontwikkeling en loopbaan. Dat is waar wij graag voor gaan!” 

Lees ook het persoonlijke verhaal over de beroepskeuze van Tjeerd.

Lees hier meer over waar we voor staan en gaan. Zie hier een overzicht van waar je ons kunt vinden.