Andere aanpak voor Arie

“Eerst kijken naar mij als persoon en pas daarna naar mijn inzetbare capaciteit en vacatures was de juiste aanpak.”

Van Dam begeleidt professionals. Werkende, gedreven en bevlogen mensen. Arie is een van die professionals. Arie: “Het werd duidelijk voor mij dat ik dingen anders moest gaan aanpakken.” Een outplacementtraject gaf Arie die inzichten.

Baan opgezegd

Arie: “Tijdens mijn carrière heb ik mezelf stapsgewijs van technische specialist naar bedrijfsleider ontwikkeld. Als bedrijfsleider kwam ik er steeds meer achter dat mijn innerlijke drijfveren niet overeenkwamen met de bedrijfscultuur op dat moment. Dit leverde mij veel stress op. Ik had op dat moment ook geen idee hoe dit was ontstaan en hoe ik dit kon oplossen. Ik besloot om, in goed overleg met de directie van het bedrijf, mijn baan op te zeggen. Om ruimte te creëren voor mijzelf. Om na te kunnen denken over de toekomst. Het was wel duidelijk dat ik zelf ook dingen anders moest gaan aanpakken.”

“Bastiaan voelde feilloos aan dat ik een luisterend oor nodig had én ook wat bijsturing.”

Begeleiding

Arie: “Bastiaan voelde feilloos aan dat ik een luisterend oor nodig had én ook wat bijsturing. Ik kreeg opdrachten mee die ik thuis kon uitwerken en die mij hielpen meer zelfinzicht te krijgen. Dit alles nam ik zeer serieus en ik besprak mijn bevindingen steeds weer met Bastiaan en mijn vrouw. Hierdoor kwam er steeds meer licht in de donkere situatie waar ik toen in zat. De opzet van eerst kijken naar mij als persoon en mijn persoonlijkheid en daarna pas naar mijn inzetbare capaciteit en vacatures is voor mij de juiste aanpak geweest.”

“Er kwam weer licht in de donkere situatie waar ik toen in zat”

Minder stress

Arie: “Mensen en processen helpen te verbeteren, daar ligt mijn kracht. Ik werk nu meer vanuit een professionele rol, vanuit mijn kennis en kunde. Als er dingen mis dreigen te gaan kan ik daar nu meer functioneel naar kijken: hoe is dit probleem ontstaan en hoe kan het worden opgelost? Ik trek dingen me nu minder persoonlijk aan. Daardoor ervaar ik veel minder stress. Ik kan veel meer genieten, ook omdat m’n werk/privé-balans nu veel beter is. Op dit moment werk ik als bedrijfsleider om een onderneming beter te laten draaien. Ik krijg daar veel positieve feedback. Ik voel het direct als ik in mijn oude patroon terugval en kan dit daardoor herstellen of, nog beter, vaak voorkomen. Ik heb geleerd mij te richten op die dingen waar ik invloed op heb.”

Meer weten?

Arie heeft veel gehad aan het reflecteren op zichzelf en heeft zichzelf mede door het traject verder kunnen ontwikkelen. Hierdoor kon hij bewust keuzes maken voor een nieuwe baan en voorkomen dat hij ook in zijn nieuwe baan in oude valkuilen trapt. Moet jij door omstandigheden op zoek naar ander werk? Dan kan een outplacementtraject je helpen. Lees hier meer. 

Benieuwd naar meer en andere verhalen? Lees ze hieronder. 

Anderen over ons