Bezinning én beweging

8 januari 2021

Een nieuw jaar ligt voor ons. Een jaar waarin nog veel onzeker is, maar waarin we allemaal uitzien naar betere tijden. Als Van Dam Loopbaanbegeleiding vieren wij dit jaar ons 20-jarig bestaan. Op meerdere manieren zullen we hieraan aandacht besteden; één voor één komen onze medewerkers gedurende dit jaar aan het woord, via podcast, beeld en tekst. Wij kijken terug op 20 jaren waarin het onze missie was om mensen uit te dagen even stil te durven staan. Tijd te nemen voor reflectie. Wat gaat er goed? Wat kan beter of anders? Welke vervolgstappen zijn nodig om energiek en gemotiveerd te blijven? 

In loopbaanbegeleiding zit er altijd een spanningsveld tussen tijd voor bezinning en in beweging komen. Sommige mensen zijn geneigd te lang na te denken zonder in actie te komen. Anderen komen al in actie voordat ze zich goed hebben verdiept in zichzelf en alle mogelijkheden. De kunst is het zoeken naar de juiste balans. Dit afgelopen jaar zijn we massaal stilgezet en misschien tot bepaalde inzichten gekomen. Misschien hebben we ontdekt wat er écht toe doet: relaties, verbinding, contact. En kunnen we ons afvragen of we dat in ons ‘oude normaal’ genoeg op waarde geschat hebben. Hoe gaan we om met onze tijd, met onze medemens, met de wereld? Welke plek heeft werk in ons leven en hoe geven we daar sturing aan? Te lang stilstaan heeft echter ook een keerzijde; het geeft ongewild ook ruimte aan onzekerheid en angst. Aan twijfel en somberheid. Daarom is het goed om weer in beweging te komen. Niet alleen fysiek (om fit te blijven!) maar ook mentaal. Bewogen zijn met anderen, uitreiken. Bewegen om vooruit te komen. Dat voedt je creativiteit en helpt je bij het krijgen van nieuwe ideeën en plannen. Als je die omzet in actie kun je daadwerkelijk iets bereiken. En dat geeft voldoening! 

Wij helpen je graag om even stil te staan. En samen te kijken op welke manier jij in beweging kunt komen of blijven. Welke bijdrage jij kunt leveren in je organisatie, in je functie, of hoe je je eigen loopbaanontwikkeling vorm kunt geven. Misschien op je huidige plek, misschien door het inslaan van een heel nieuw pad. 

Bezinning én beweging. 

Een gelukkig Nieuwjaar!  

Anderen over ons