Hulp bij loopbaankeuzes

15 december 2020

Bij een kennismakingsgesprek met een kandidaat of opdrachtgever, vertellen wij als loopbaancoaches altijd hoe een begeleidingstraject opgebouwd is en wat van ons verwacht mag worden. Hierbij is het belangrijk om een duidelijk beeld weer te geven, voordat we in een traject van start gaan. Zowel de inhoud van de loopbaanoefeningen en -instrumenten (o.a. loopbaantesten) die we inzetten komen aan bod, maar juist ook hoe wij vanuit ons vak coachen en optimale ruimte geven voor het ontdekken van nieuwe loopbaankeuzes.

Regelmatig krijg ik de vraag wat ons bureau specifiek kenmerkt. Het korte antwoord is: onze professionele én persoonlijke benadering naar kandidaten toe. We kiezen er als loopbaancoaches voor om echt naast mensen te staan in hun zoektocht, gedurende de tijd dat wij hen begeleiden. Vaak gebruik ik de feedback die ik van oud-kandidaten heb ontvangen over hoe zij Van Dam Loopbaanbegeleiding, maar juist ook de persoonlijke begeleiding ervaren hebben, als voorbeeld.

Even een greep uit wat ik de afgelopen tijd terugkreeg van kandidaten:

"Ik heb hier een zeer goed en waardevol traject doorlopen. Wat de toekomst mij precies gaat brengen weet ik nog niet, maar ik weet wel waar mijn kwaliteiten liggen en hoe ik deze in de toekomst (beter) wil gaan gebruiken. Mijn loopbaancoach heeft mij gemotiveerd om niet in de sleur door te gaan, maar het heft in eigen handen te nemen en te gaan voor iets wat ik graag wil. Een absolute aanrader voor iedereen die vast zit in zijn/haar huidige werk!"

"De gesprekken waren voor mij heel waardevol om diverse redenen. Naast erkenning en bevestiging van mijn kwaliteiten vond ik het een interessante zoektocht waarin de nadruk lag op het onderzoeken van mogelijkheden. Dit bood nieuwe perspectieven en gaf energie om verder op zoek te gaan. Daarnaast, ook niet onbelangrijk, vond ik de manier van begeleiding buitengewoon prettig: er was steeds sprake van afstemming met wat voor mij haalbaar en wenselijk was. Ik heb het traject dan ook kunnen afsluiten met een verrassende uitkomst: een duobaan waarin ik ook andere talenten kan gebruiken. Kortom, een echte aanrader!"

"Met veel plezier kijk ik terug op mijn loopbaanbegeleidingstraject bij van Dam loopbaanbegeleiding. Ik kan mijn loopbaancoach typeren als deskundig, betrokken, empathisch en met gevoel voor humor. Naast zijn luisterend oor, leidt hij het gesprek naar zelfreflectie, waarbij hij de diepgang niet uit de weg gaat! Dit heb ik als waardevol ervaren!"

Kortom: Wij zijn er voor al je vragen rondom je loopbaan. We vinden het belangrijk dat je je bij ons thuis voelt. We luisteren, verhelderen, bieden richting in je zoektocht, waarbij we samen met jou nieuwe mogelijkheden in kaart brengen om te komen tot nieuwe en verfrissende stappen in jouw loopbaan.

Carlos Verhorst, loopbaancoach

Anderen over ons