Transitievergoeding

Bij ontslag hebt je vanaf de eerste dag van je arbeidsovereenkomst recht op een transitievergoeding. Voor elk jaar dienstverband ontvang je een 1/3 bruto maandsalaris. De opbouw van de transitievergoeding is gelijk voor alle werknemers, ongeacht leeftijd en duur van het dienstverband.

Wanneer krijg je geen transitievergoeding?

Je hebt geen recht op een transitievergoeding als:

  • De arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden wordt beëindigd. Jij en je werkgever kunnen wel zelf afspraken maken over een eventuele ontslagvergoeding en de hoogte daarvan;
  • het ontslag het gevolg is van ernstig verwijtbaar handelen of nalatigheid;
  • je onder de 18 jaar bent en maximaal 12 uur werkt;
  • de AOW-leeftijd of andere pensioengerechtigde leeftijd hebt;
  • jouw werkgever te maken heeft met faillissement, surseance van betaling of schuldsanering;
  • jouw werkgever valt onder een cao waarin een gelijkwaardige voorziening voor een transitievergoeding is opgenomen.

Hoe kun je je transitievergoeding besteden?

De transitievergoeding kun je gebruiken voor outplacement, omscholing of als aanvulling op je inkomen. Kosten van outplacement of scholing kunnen worden afgetrokken van de transitievergoeding. Je betaalt hierover dan geen belasting.
Outplacement helpt je om effectiever een nieuwe passende baan te vinden. De kans is groot dat je de investering terugverdient en tegelijkertijd profiteert van fiscaal voordeel.

Let op!

Je moet schriftelijk akkoord gaan met de inzet van outplacement en/of (om)scholing om de kosten te kunnen verrekenen met de vergoeding.


Contact
Wil je meer weten? Stel je vraag via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of zoek contact met een loopbaancoach in jouw regio.




Vraag vrijblijvend informatie aan:

 
 
 
 
 
 

 

 




 

Anderen over ons