Ondernemerstraject

Coaching Startende ondernemers

Ontwikkeling in je loopbaan… Dat kan natuurlijk ook de stap naar zelfstandig ondernemerschap zijn. Al kan die stap best groot voelen. Is het daadwerkelijk wat je je erbij voorstelt? Is dit een stap die bij je past? We onderzoeken graag samen met jou of ondernemerschap een goede optie voor je is. Ook kijken we over welke competenties en vaardigheden je al beschikt en welke je nog zou kunnen ontwikkelen. Daarnaast brainstormen we samen over of je idee, dienst of product aansluiten op de markt en of je plannen haalbaar zijn. Niet te vergeten, bekijken we ook of het zelfstandig ondernemerschap je voldoening en energie gaat geven.

Werkwijze ondernemerstraject bij Van Dam Loopbaanbegeleiding

1. Kennismaken
Voordat we starten maken we kosteloos en vrijblijvend kennis met elkaar. We luisteren naar je en kijken naar waar je staat, wat je wensen en verwachtingen zijn, kortom wat je vertrekpunt is. We onderzoeken ook of het ondernemerschap in je zit. Wat heb jij nodig om dit proces te laten slagen: zijn wij dan de juiste gesprekspartner voor je en voel je je thuis bij onze manier van begeleiding? In dit gesprek vertellen we je ook meer over onze tools en methodieken. Past dit van beide kanten? Dan kunnen we van start gaan.

Het Ondernemerstraject bestaat uit zes sessies, exclusief de kennismaking.

2. Aan de slag: persoons- en beroepsprofiel
In de eerste twee gesprekken creëren we met elkaar een ‘extern, gericht profiel’, dat bestaat uit een persoons- en beroepsprofiel. Het persoonsprofiel is een overzicht van jouw kwaliteiten, sterktes, zwaktes, kennis en vaardigheden. We brengen in kaart je kracht, je ontwikkelpunten en punten waar je ondersteuning op nodig hebt. Het beroepsprofiel bevat je wensen over je diensten, klanten en markten.

3. Aan de slag: starten als ondernemer
In de volgende vier gesprekken gaan we ‘starten als ondernemer’. We werken samen aan een ondernemersplan inclusief marketingmix. Ook staan we stil bij financiële en fiscale aspecten. Als afsluiting denken we met je mee over je marketing- en communicatieactiviteiten. Denk aan: hoe bereik je je doel en doelgroep? Welk netwerk kun je inzetten? Hoe pleeg je acquisitie? Ook staan we stil bij je uitstraling: de huisstijl en website van je bedrijf.

4. Resultaat
Uiteindelijk heb je inzicht in je ondernemerschap: past het bij je en is je wens haalbaar? Door dit traject heb je alles in handen om te starten als zelfstandig ondernemer.

Kosten

Regulier tarief: € 1.200 exclusief BTW*
Particulier tarief: € 1.200 inclusief BTW*

Je ontvangt hiervoor zes gesprekken exclusief een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Een rapportage van het traject kost €150 exclusief BTW extra. 

* Het reguliere tarief is van toepassing indien jouw werkgever je wenst te ondersteunen bij het starten als zelfstandig ondernemer. In dat geval financiert jouw werkgever het traject. Bij het particulier tarief financier je het traject zelf. Het traject is volledig fiscaal aftrekbaar.

Gratis deelname aan de Training Netwerken

Netwerken is uiteraard van groot belang om succesvol te ondernemen. Bij aanmelding voor het Ondernemerstraject kun je gratis deelnemen aan de Training Netwerken in het voorjaar of najaar.


Contact
Wil je meer weten? Stel je vraag via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of zoek contact met een loopbaancoach in jouw regio.
Vraag vrijblijvend informatie aan:

 
 
 
 
 
 

 

 
 

Anderen over ons