Ik zie jou dat zo doen!

7 juli 2021

“Je zou eens bij Van Dam Loopbaanbegeleiding moeten kijken, ik zie jou dat werk zo doen!”. Dit was de eerste keer dat ik van Van Dam hoorde. Een goede vriend gaf me de tip naar aanleiding van zijn eigen traject die hij daar gevolgd had. Zijn indruk was positief. Ik was op dat moment niet bezig met nieuw werk want ik zat nog volledig met mijn neus in de studieboeken. Ik heb zijn opmerking even geparkeerd.

Tip 1 – Onderschat je eigen netwerk niet – deel je loopbaanwensen met je netwerk.

Een tijdje later ben ik toch eens gaan kijken op de website van Van Dam Loopbaanbegeleiding om een beeld krijgen van wat ze doen en wie ze zijn. Ik kreeg een professioneel en kwalitatief hoogwaardige indruk. Tot mijn verbazing hadden ze een vacature in mijn regio. Naar aanleiding van de vacature heb ik gebeld met een aantal vragen. Ik kreeg een vlot, duidelijk en persoonlijk antwoord. Dit sprak me aan.

Tip 2 – Als je een leuke vacature ziet, bel van tevoren met een inhoudelijke vraag – dit verhoogt de gunfactor. Daarnaast krijg je zelf een betere indruk van de organisatie.

Ze raakten door het telefoongesprek nieuwsgierig naar wie ik was en ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens die ontmoeting kreeg ik eerlijke antwoorden op mijn vragen. Ze durfden kwetsbaar te zijn en dat gaf me een veilig en vertrouwd gevoel en ze respecteerden mijn wens om het gesprek te laten bezinken en erover na te denken.

Tip 3 – Stel zelf ook (kritische) vragen tijdens een sollicitatiegesprek – ze leren niet alleen jou kennen, maar jij leert ook de organisatie kennen. Het is een gelijkwaardig aftasten van elkaar.

Inmiddels ben ik al een aantal jaren actief als franchisenemer/loopbaanadviseur bij Van Dam Loopbaanbegeleiding. Het voelde gelijk betrouwbaar, persoonlijk en professioneel, en dat is ook zo gebleken in de jaren. Ik vind het mooi om mee te werken aan het uitdragen van deze waarden. Deze zie je inmiddels terug zowel in de nieuwe website als in alle trajecten.

Tip 4 – Zoek een werkomgeving die past bij je eigen persoonlijke waarden.

De loopbaan van mensen heeft me altijd geboeid, hoe zijn mensen gekomen waar ze nu zijn? Hoe hebben ze zich ontwikkeld? Zelf vind ik het heel bijzonder hoe ik de stap naar Van Dam heb gemaakt. Ik geloof niet in toeval, ik geloof dat wij bij elkaar zijn gebracht om samen een stukje op te lopen. Dit avontuur heeft mij veel gebracht. Ik heb ontzettend veel leuke mensen leren kennen en mogen begeleiden en mezelf mogen ontwikkelen op veel gebieden.

Tip 5 – Wees dankbaar

Janine Lamberink, loopbaanadviseur

Anderen over ons