Terugblik van Carlos

28 april 2021 

Dit jaar vieren we het 20-jarig jubileum van Van Dam Loopbaanbegeleiding. Reden genoeg om bij dit bijzondere moment stil te staan en terug te blikken op hoe Carlos Verhorst 14 jaar geleden betrokken raakte bij Van Dam Loopbaanbegeleiding.

Hoe het 14 jaar geleden begon...

Zolang ik mij kan herinneren heb ik een bovenmate interesse gehad in mensen. Vooral wat hen beweegt om bepaalde levenskeuzes te maken. Het 'waarom' achter de keuze heeft mij altijd enorm gefascineerd. Vanuit deze gedrevenheid ben ik bewust, voordat ik bij Van Dam betrokken raakte, werkzaam geweest bij zowel een landelijke uitzendorganisatie als een werving- en selectiebureau als arbeidsbemiddelaar. Het dagelijks bemiddelen van mensen naar een passende plek op de arbeidsmarkt, was voor mij een mooie ervaring om kortdurend betrokken te zijn, om mensen hier specifiek bij te helpen.

In 2006 groeide het verlangen om mij meer te gaan specialiseren, met name in de begeleiding, coaching en advisering rondom loopbaanoriëntatie, outplacement en re-integratie. Op dagelijkse basis professioneel betrokken mogen zijn bij loopbaanontwikkelingen van mensen, is echt iets unieks. Mensen ontmoeten in de kern van hun bestaan, verbinding ervaren en helpen zoeken naar zingeving, dat is wat mij drijft en inspireert.

Na mijn studie voor Loopbaancoach ben ik in contact gekomen met Van Dam Loopbaanbegeleiding en werd mij de bijzondere mogelijkheid geboden om in dit mooie vak aan de slag te gaan. Ik kreeg de gelegenheid om in het vak te groeien en mij verder te ontwikkelen op het gebied van loopbaandienstverlening en ondernemerschap in de jaren die volgden. Vanaf 2010 ben ik als mede ondernemer en professional verbonden aan deze mensgerichte organisatie, waar ik met plezier en in veel facetten heb mogen meebouwen aan de organisatie die er nu staat.

Inhoudelijk heb ik mij ontwikkeld tot een betrokken loopcoach. Er is in de trajecten die ik begeleid veel ruimte voor humor en het samen sparren over loopbaan- en levensthema's. Daarbij maak ik deel uit van een bijzonder professioneel team, die elkaar versterkt door de jaren heen. Stuk voor stuk gedreven professionals, werkend vanuit identiteit, talent en betrokken mensgerichtheid, om mensen verder te helpen in hun loopbaanvragen.

Carlos Verhorst, loopbaancoach

Anderen over ons