De ontdekking van Bart

“Veel sneller dan ik ooit had kunnen bedenken begon voor mij duidelijk te worden wie ik ben en waar ik gelukkig van word.”

Van Dam begeleidt professionals. Werkende, gedreven en bevlogen mensen. Bart is een van die professionals. Bart: “Na 20 jaar bij dezelfde werkgever te hebben gewerkt, drong de vraag hoe ik mijn verdere loopbaan wilde vormgeven zich meer en meer aan mij op. Maar ik had geen idee waar en op welke manier ik weer tot bloei kon komen…”

Hulp nodig

Bart: "In mijn persoonlijke leven brak een moeilijke periode aan die z’n impact had op mijn werk. M’n werk kostte me meer energie dan het opleverde. Ik ging meer en meer nadenken over mijn verdere loopbaan. Maar wat wilde ik dan? Ik had al zolang bij dezelfde werkgever gewerkt. Ik had geen idee waar en op welke manier ik weer tot bloei kon komen. Ik heb een pabo-diploma op zak, dus het onderwijs misschien? Daar is veel vraag naar mensen. En wil ik dan wel of geen leidinggevende functie? Ik kwam er niet uit en klopte aan bij Van Dam Loopbaanbegeleiding.”

“Ik had geen idee waar en op welke manier ik weer tot bloei kon komen…”

Loopbaantraject

Bart: “Ik bereidde me voor op een lang traject. Het zou vast lang duren mezelf te resetten, dacht ik. Want als ik zelf al niet weet wat ik wil, hoe kon loopbaanadviseur Bastiaan Stolk daar dan wel achter komen? Daar maakte ik een denkfout. Gaandeweg kwam ik er achter dat niet Bastiaan moest gaan ontdekken wat ik wilde, maar dat ik dat zelf moest gaan ontdekken. En Bastiaan gaf vanaf de zijlijn tips en aanwijzingen. 

De gesprekken met Bastiaan waren ontspannen en inhoudsvol. Na elk gesprek ging ik met nieuwe moed en een nieuwe opdracht de deur uit. De opdrachten waren er op gericht te ontdekken wie ik zelf ben, hoe anderen mij zien en waar mijn kracht en valkuilen zitten. Ik onderzocht waar ik gelukkig van word en waarvan juist niet. Veel sneller dan ik ooit had kunnen bedenken begon het voor mij duidelijk te worden: dienstbaar zijn aan anderen, samenwerken, mensen vooruit helpen… Daar moet het voor mij om gaan!”

“De gesprekken met Bastiaan waren ontspannen en inhoudsvol. Na elk gesprek ging ik met nieuwe moed en een nieuwe opdracht de deur uit.”

Nieuwe baan

Bart: “Met de opgedane kennis durfde ik me in sollicitatiegesprekken authentiek op te stellen. Ik hoefde mezelf niet te ‘verkopen’, ik mocht mezelf ‘presenteren’. Gewoon zoals ik ben. Dat voelde goed en ontspannen. Dat gaf steeds meer zelfvertrouwen!
En zo vond ik al na enkele weken een prachtige, nieuwe baan als Manager Bedrijfsbureau bij De Schutse (een organisatie in de gehandicaptenzorg). De baan bevat alles wat ik zoek: dienstbaar zijn, samenwerken, mensen vooruit helpen… Ik doe mijn werk met enorm veel plezier. M’n baan kost me nog steeds energie maar levert me veel meer energie op. Een resultaat waarvoor ik dankbaar naar Boven kijk en dankbaar voor terugkijk op het traject bij Van Dam. Zo’n mooi resultaat gun ik iedereen. Dus ben je niet meer gelukkig in je baan, maar durf je de stap niet te zetten of denk je dat je het niet kunt? Zoek dan contact met Van Dam. Zij kunnen helpen. Echt!”

Meer weten?

Bart kwam tijdens de gesprekken achter zijn, soms beperkende, gedachtenpatronen. Met hulp van Bastiaan wist hij deze zelf te doorbreken. Hij kreeg tools om zelf op onderzoek uit te gaan. Herken jij jezelf in het verhaal van Bart? Dan is ons loopbaantraject wellicht iets voor jou.

Benieuwd naar meer en andere verhalen? Lees ze hieronder. 

Anderen over ons