Subsidie voor loopbaanontwikkeling

Speciaal voor het MKB

Om leren en ontwikkelen voor werknemers te stimuleren, kunnen MKB-bedrijven subsidie aanvragen om loopbaanadvies voor hun werknemers te faciliteren. Deze regeling wordt ook wel de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen (SLIM) genoemd. Het kabinet investeert structureel € 48 miljoen per jaar in deze regeling. De achterliggende gedachte voor het invoeren van de SLIM-regeling is dat in het MKB werkgevers daar vaak minder geld, kennis of tijd voor hebben dan grotere bedrijven. Met behulp van de SLIM-regeling wil het kabinet ervoor zorgen dat leren en ontwikkelen ook in MKB bedrijven mogelijk wordt.

SLIM subsidie

De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het type project en de grootte van de onderneming. Kleine ondernemingen ontvangen relatief meer subsidie dan middelgrote MKB-ers, samenwerkingsverbanden of grootzakelijke bedrijven. Voor een kleine MKB ondernemer met 50 werknemers en een maximale jaaromzet van 10 miljoen wordt maar liefst 80% van de kosten vergoed en de maximale subsidie bedraagt € 24.999,-.

Rekenvoorbeeld

Bij een kleine MKB-ondernemer starten 10 medewerkers een loopbaantraject, bestaande uit 6 individuele sessies. De totale kosten zijn normaliter € 12.000 exclusief BTW en € 14.520 inclusief BTW. De subsidie voor deze trajecten bedraagt € 11.616 (80% van € 14.520). De werkelijke investering voor de MKB-ondernemer bedraagt dan in totaal € 2.400 exclusief BTW. De MKB-ondernemer investeert slechts € 240 per medewerker in een Loopbaantraject, terwijl het reguliere tarief € 1200 bedraagt.

SLIM subsidie aanvragen?

Ben je MKB-ondernemer en wil je graag profiteren van de SLIM-subsidie? Het aanvragen van de subsidie kan van 1 september tot en met 30 september.

Handig om te weten

Voor de subsidieaanvragen gelden aanvullende administratieve en juridische regels. Wij adviseren graag bij het inhoudelijk vormgeven van de ontwikkelactiviteiten, het werken aan talentontwikkeling of het geven van loopbaanadvies. Ook ondersteunen wij bij de aanvraag en de juiste administratieve ontwikkeling van de subsidieaanvraag. Lees meer over de volledige SLIM-regeling op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid


Contact
Wil je meer weten? Stel je vraag via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of zoek contact met een loopbaancoach in jouw regio.
Vraag vrijblijvend informatie aan:

 
 
 
 
 
 

 

 

Bescherming persoonsgegevens

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus en gaan zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens. Bij het invullen van bovenstaand formulier ga je akkoord met onze privacyverklaring

Anderen over ons